سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر میگوید که در سال 2015 میلادی، در بخش کشت کوکنار 19 درصد و در قسمت تولید مواد مخدر 48 درصد نظر به سال گذشته کاهش آمده است.
خانم عظیمی میگوید که پانزده ولایت کشور که در آنها کشت کوکنار به صورت جزیی جریان داشت، اکنون کشت جایگزین جای آن را گرفته و دیگر در این ولایتها هیچ زمینی زیر کشت کوکنار قرار ندارد.
طبق آمار وزارت مبارزه با مواد مخدر، پارسال 2 هزار و امسال 3 هزار هکتار زمینهای کوکنار در سراسر کشور تخریب شده اند. همچنین در بخش تولید مواد مخدر نیز آمارها نشان میدهد که پارسال 6 هزار و 400 تُن و امسال 3 هزار و 300 تُن مواد مخدر در کشور تولید شده است.
برپایۀ آمار وزارت مبارزه با مواد مخدر، 97 درصد کوکنار کشور در ولایتهای جنوبی،غربی و شرقی کشت میشود.
در همین حال، اندرسن افتسین، رییس منطقهیی مبارزه علیه مواد مخدر سازمان ملل میگوید، با اینکه ارقام نشان میدهد که کشت مواد مخدر کاهش یافته است، اما هنوز هم ولایت هلمند با کشت سه فصلی کوکنار، از جمله ولایتهایی است که بیشترین تولید مواد مخدر را در افغانستان برعهده دارد.
گفته میشود که امسال در ولایتهای شمالی کشور، به دلیل ناامنیها، قاچاق مواد مخدر افزایش یافته است. آقای افتسین میگوید که در ولایتهای ارزگان، بادغیس، غور، بغلان، فاریاب، بلخ، کابل، کنر و سرپل قاچاق مواد مخدر نظر به سال پیش افزایش یافته است.
با آنکه مسؤولان وزارت مبارزه با مواد مخدر از کاهش کشت و قاچاق این محصول خبر میدهند، اما آمار ارایه شده از سوی وزارت صحت/بهداشت نشان میدهد که بیش از 3 میلیون نفر در افغانستان به مواد مخدر معتاد هستند.