توصیۀ طالبان به علما: از حضور در «نشست‌های آمریکایی» بپرهیزید

گروه طالبان با نشر اعلامیه‌یی از عالمان دینی خواسته است تا به جای شرکت در نشست‌های «استخباراتی دشمن» با «ملت مسلمان و مجاهدین» همکاری کنند.

در این اعلامیه با اشاره به گفته‌های جان نیکلسن، فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان به تاریخ 18 مارچ 2018- ما می‌خواهیم طالبان را آماج فشارهای سیاسی و حتی مذهبی قرار بدهیم- نشست‌های عالمان دین و فتواهای آنان دسیسه‌یی از سوی آمریکا عنوان شده است. طالبان می‌گویند که نخستین دور از این سلسله نشست‌ها به دستور آمریکا در تاریخ 11 ماه می سال جاری در اندونزی برگزار شد.

این اعلامیه چنین نشست‌هایی که به گفتۀ آنان با استفاده از نام علما برگزار می‌شود را روند «اسلام‌ستیزانۀ آمریکا» خوانده است و خاطرنشان کرده که سروسامان‌دادن به این نشست‌ها از سوی آمریکا رهبری می‌شود.

طالبان هدف آمریکا از برگزاری سلسله نشست‌های عالمان را «مشروعیت به اشغال و تضعیف روحیۀ افرادشان» عنوان می‌کنند.

این گروه از عالمان دین می‌خواهد در چنین نشست‌هایی اشتراک نکنند و به آنانی که در این نشست‌ها از واقعیت حرف می‌زنند می‌گویند: «شما در چنین نشست‌ها هر اندازه حرف‌های خوب بزنید بازهم قطعنامۀ نهایی نشست و تبلیغات رسانه‌یی آن در دست اشغالگران می‌باشد.»

اعلامیۀ طالبان از توزیع بسته‌های دالر به عالمانی که در نشست اندونزی اشتراک کردند خبر می‌دهد و می‌گوید، رسانه‌ها بیشتر گفته‌های عالمان در این نشست را به گوش مردم نرساندند و حتا برخی از علما را مورد اهانت قرار دادند.

در بخشی از این اعلامیه به نشست اخیر عالمان در کابل اشاره شده است. در اعلامیه آمده است که مقاله‌یی از پیش نوشته‌شده به عنوان فتوای علما در این نشست صادر شد. طالبان می‌گویند که آنان هیچ دلیل موجه و منطقی‌یی برای «بطلان جهاد بر حق خود» در این نشست‌ها ندیده‌اند. به گفتۀ آنان، در تمام این نشست‌ها مطالب معمولی محور گفت‌وگو بوده و به خاطر بطلان جهاد هر بار تلفات غیرنظامیان عنوان شده است.

این گروه در پاسخ به تلفات غیرنظامیان نیز خاطرنشان کرده است که تا حد توان می‌کوشند غیرنظامیان در این حملات آسیب نبینند و برای این هدف کمیسیون جلوگیری از تلفات غیرنظامیان تشکیل داده‌ و شماره‌های سمع شکایت‌ها را فعال کرده‌اند.

این اعلامیه در بخشی به صدور فرمان جهاد از سوی سلطان یا یک حکومت اسلامی پرداخته و گفته است که شماری با پروپاگند این موارد جهاد کنونی این گروه را غیرمشروع می‌خوانند؛ در پاسخ به این پروپاگند گفته شده که فرمان جهاد در برابر هجوم خارجی‌ها زمانی صادر شد که حدود 95 درصد خاک افغانستان در دست طالبان بود و در حال حاضر نیز بیشتر مناطق افغانستان تحت تصرف این گروه است.

خواستیم دیدگاه شورای علمای کشور را در رابطه به اعلامیۀ طالبان داشته باشیم، اما تلاش‌های‌مان بی‌نتیجه ماند.

طالبان در حالی خط بطلان بر نشست‌های عالمان دین می‌کشند که حکومت افغانستان در روزهای عید فطر شاهد نخستین آتش‌بس با این گروه بود؛ اما علی‌رغم علاقۀ حکومت افغانستان برای تمدید این آتش‌بس سه روزه این گروه حملات خود در سراسر افغانستان را از سر گرفت.

خلاف توقعات، در روزهای آتش‌بس افراد طالبان از حاشیۀ شهرها به مراکز آمدند و با استقبال نیروهای امنیتی و مردم روبه‌رو شدند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام