مسؤولان نهادهای رسانهیی در کندز میگویند که سقوط این ولایت به دست طالبان سبب شد تا نشرات تمامی رسانههای چاپی محلی متوقف شود.
پیش از این، بیش از 10 رسانۀ چاپی خصوصی ـ شامل روزنامه، هفتهنامه و ماهنامه ـ در این ولایت نشرات داشتند که بیشتر آنها از طریق نشر پیامهای بازرگانی و پیامهای نهادهای غیردولتی تمویل میشدند.
ذبیحالله مجیدی، رییس بنیاد فرهنگ و ارتباط رسانهیی افغانستان در کندز که شماری از رسانههای محلی زیر چتر این نهاد کار میکنند، میگوید که سقوط این ولایت سبب شد تا رسانههای چاپی وسایلشان را از دست دهند.
مسؤولان رسانههای چاپی خصوصی در کندز، فرار سرمایه از این ولایت را بزرگترین چالش فراراه آغاز به کار دوبارۀ این رسانهها میدانند. آنها هشدار میدهند که اگر از سوی نهادهای رسانهیی و نهادهای بینالمللی حمایت نشوند، رسانههای چاپی کندز برای همیشه از فعالیت بازخواهند ماند و با این رسانهها، صدای مردم نیز خاموش خواهد شد.
محمدصابر یوسفی، یکی از روزنامهنگاران کندز میگوید: «مطبوعات و رسانهها در واقع صدای رسای مردم هستند و اگر رسانهها کمک نشوند، معنایش این است که صدای مردم و صدای مطبوعات آزاد به خاموشی میگراید و همانگونه که کندز در خون غلطید، صدای این رسانهها هم در خون خواهد غلطید و خفته باقی خواهد ماند».
مطیعالله درمن، مدیرمسؤول یکی از رسانههای چاپی کندز میگوید که در نتیجۀ سقوط این ولایت، از یکسو شرکتهایی که به آنها اعلان بازرگانی میدادند از بین رفته و از سوی دیگر، تمامی وسایل آنها نیز غارت شده اند.
کندز به عنوان ولایتی ناآرام در شمال کشور، دستاوردهای چشمگیری در بخش رسانههای چاپی داشته است.