حفیظ الرحمان نقی، معاون گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی به سلاموطندار میگوید که یک محور جدید متشکل از رهبران سیاسی افغانستان که به گفته او «پایگاههای مردمی» دارند، برای گفتوگو با طالبان ایجاد شده است.
آقای نقی در مورد ترکیب این گروه جزئیات نداد، اما گفت که بحث روی تشکیل این گروه از یکسال به اینسو مطرح شده بود و هدف آن گفتوگوی مستقیم با طالبان بود. به گفتۀ آقای نقی، این گروه «آمر و مادون» ندارد.
به باور این گروه، گفتوگو با طالبان تنها در صورتی موفق خواهد بود که مردم بهگونۀ مستقیم در آن دخیل باشند.
پیش از این گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی در گفتوگو با رسانهها گفته بود که برخی از احزاب و جریانهای سیاسی با طالبان وارد گفتوگو شدهاند.
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی که از سوی حکومت به عنوان عضوی از هیأت مذاکرهکننده دولت معرفی شده است در گفتوگوع با رسانهها گفته است که شماری از احزاب بهگونه مستقیم با طالبان وارد گفتوگو شدهاند و به نتایج ابتدایی نیز دست یافتهاند.
به گفتۀ آقای حکمتیار، ارگ در پیوند به گفتوگوهای صلح و تشکیل هیأت گفتوگوکننده با شماری از احزاب سیاسی مشورت نکرده است. رهبر حزب اسلامی افزوده که طالبان و احزاب سیاسی در باره زمان و مکان گفتوگوها نیز صحبت کردهاند.
چندی پیش حزب جمعیت اسلامی نیز در اعلامیهیی گفته بود که رهبری این حزب از آدرس حکومت در گفتوگوهای صلح شرکت نخواهد کرد.
به گفتۀ اعضای حزب جمعیت اسلامی، در مورد درج نام رهبر این حزب در فهرست شورای عالی مصالحه ملی با رهبری و ریاست این حزب نیز مشورت نشده و رهبری جمعیت اسلامی در آن شرکت نخواهد کرد.
اعضای این حزب میگویند که برای حفظ ارزشها و دستآوردهای سه دهۀ اخیر، هیأت مستقلی برای گفتوگو با طالبان گماشتهاند.
روز گذشته، حامد کرزی، رئیسجمهوری پیشین کشور نیز عضویتش در شورای عالی مصالحه ملی را رد کرد و گفت که به تلاشهای فردیاش برای صلح ادامه خواهد داد.
احزاب سیاسی در حالی از گفتوگوی مستقیم با طالبان سخن میزنند که قرار است گفتوگوهای بینالافغانی میان هیأت دولت افغانستان و طالبان در روزهای آینده آغاز شود.
پیش از این حکومت افغانستان برای گفتوگو با طالبان هیأتی را متشکل از 21 عضو به ریاست محمد معصوم استانکزی، تعیین کرده بود.
در مودر تشکیل این گروه جدید، با تماسهای پیهم نتوانستیم دیدگاه ارگ را با خود داشته باشیم.