تشکیل کمیتۀ مشترک برای بررسی فرمان تقنینی رییس جمهور ناکام ماند

تلاش‌های مجلس نماینده‌گان برای معرفی اعضای این مجلس به کمیتۀ مشترک مجلس نماینده‌گان و مجلس سنا به منظور بررسی فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد اصلاحات انتخاباتی بار دیگر ناکام شد.

در این دور محمدحسن شریفی بلخ‌آبی، غلام‌سرور فایض، انجنیرذکریا، لالی حمیدزی، کمال‌ناصر اصولی، حمیرا ایوبی، موسا نصرت، ملا سیدمحمد آخند، عبدالقادر زازی و عبدالستار خواصی به عنوان اعضای کمیتۀ مشترک از سوی مجلس نماینده‌گان معرفی شده بودند اما اعضای مجلس به آنان رای تأیید ندادند.

هفتۀ پیش مجلس سنا به 10 عضو این مجلس برای عضویت در کمیتۀ مشترک مجلس نماینده‌گان و مجلس سنا رای تأیید داد اما اعضای مجلس نماینده‌گان به 10 عضو معرفی شده از سوی این مجلس رای تأیید ندادند.

شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان می‌گویند، دلیل رد افراد معرفی شده به کمیتۀ مشترک، موجودیت افرادی است که هدف‌شان رد این فرمان است. فرهاد عظیمی عضو مجلس می‌گوید، نماینده‌هایی به کمیتۀ مشترک معرفی شوند که میانه‌رو باشند و اوضاع کنونی کشور را درک کنند تا که از سوی اعضای مجلس هم تأیید شوند.

کمال‌ناصر اصولی، عضو دیگر مجلس می‌گوید، برای کسانی که به منظور عضویت در کمیته معرفی می‎‌‌شوند، باید به صورت جداگانه رای‌گیری شود تا برخورد‌های سلیقه‌یی شماری از اعضای مجلس موجب رد همۀ اعضا نشود.

فرمان تقنینی رییس جمهور در مورد اصلاح نظام انتخاباتی حدود یک ماه پیش از سوی مجلس نماینده‌گان رد شد اما اعضای مجلس سنا به تاریخ 8 ماه جاری (سرطان) در نشست عمومی این مجلس آن را با اکثریت آرا تأیید کردند. بر اساس قانون اساسی کشور، در صورت تأیید فرمان تقنینی رییس جمهور از سوی یک مجلس و رد آن از سوی مجلس دیگر، یک کمیتۀ مشترک از اعضای هر دو مجلس برای تأیید یا رد آن ایجاد می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام