مقام‌های افغانستان در دومین روز سفر رسمی‌شان به آمریکا (4 حمل/فروردین) با بارک اوباما، رییس جمهور این کشور دیدار کردند.

رییس جمهور غنی در این دیدار، به لوی جرگۀ مشورتی اشاره‌یی کرده و گفته است که برگزاری لوی‌ جرگۀ مشورتی و تصویب پیمان امنیتی و دفاعی با ایالات متحده، بیان‌گر وجود یک اجماع در افغانستان است.

آقای غنی افزوده بود که روابط افغانستان و آمریکا در فاز جدیدی قرار گرفته و این روابط دوام‌دار و بنیادی خواهند بود.

گفته می‌شود جزییات این سفر پس از پایان گفت‌وگوها در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

پیش از این، مقام‌های افغانستان دیدارهایی با وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده نیز داشتند.

در خبرنامه‌یی که از سوی ارگ ریاست جمهوری افغانستان منتشر شده، آمده است که اشتون کارتر وزیر دفاع ایالات متحده در این دیدار گفته است که حکومت آمریکا از کانگرس این کشور خواهد خواست تا بودجۀ 352 هزار تن را تا سال 2017 برای افزایش نیروهای امنیتی افغانستان تأمین کند.

نیویورک تایمز در مقاله‌یی دربارۀ سفر مقام‌های افغانستان به آمریکا نگاشته است، رییس جمهور افغانستان به سپاس‌گذاری از قربانیان و کمک‌های ایالات متحده به این کشور آمده است و او فردی است که می‌تواند روابط افغانستان با امریکا را بهبود بخشد.

این روزنامه می‌افزاید، آمریکا قصد خروج نیروهای نظامی‌اش را از افغانستان داشت، اما ظاهراً دیپلوماسی رییس جمهور غنی، این تصمیم را به تعویق انداخته است.

فصل جدید روابط  آمریکا و افغانستان

فاروق بشر آگاه سیاسی، در مورد سفر هیأت بلندرتبۀ افغانستان به آمریکا می‌گوید، این سفر می‌تواند دست‌آوردهای مهمی، ازجمله به تعویق افتادن خروج نیروهای نظامی آمریکا و ادامۀ هم‌کاری‌های مالی و نظامی به نیروهای افغانستان داشته باشد.

امین حیدری، آگاه روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه  نیز در این باره می‌گوید، فرصت خوبی برای رهبران حکومت وحدت ملی ایجاد شده است تا سوءتفاهم‌های دوران ریاست جمهوری حامد کرزی را حل کنند.

حیدری می‌افزاید، اگر رییس جمهور به همین شیوه، در سیاست‌های خارجی‌اش از احتیاط کار گیرد، این ارتباطات عواقب خوبی برای افغانستان در پی خواهد داشت.

رییس جمهور غنی در سفرش به ایالات متحدۀ آمریکا از هزینۀ انسانی‌یی که آمریکا در این چند سال، برای حفاظت و امنیت مردم افغانستان متقبل شده، اظهار سپاس‌ و قدردانی کرد. تلفات انسانی آمریکا از زمان خروج طالبان تا کنون، 2215 کشته و 20000 بوده است.

 روزنامه نیویارک تایمز می‌نویسد، رییس جمهور افغانستان با داشتن چنین احساسی در قبال آمریکا، در جلب کمک‌های آمریکا بسیار موفق بوده است.

این روزنامه می‌افزاید که اشرف غنی در آمریکا تحصیل کرده است؛ به فرهنگ این کشور آشنایی دارد و 15 سال در بانک جهانی در آمریکا کار کرده است. بنا‌بر‌این با سیاست‌های این کشور آشنایی بهتر و بیش‌تری دارد.

رهبران حکومت وحدت ملی در این سفر پنج روزه، با مقام‌های آمریکایی دیدار خواهند داشت و گفته می‌شود که امروز (5 حمل/فروردین) این مقام‌ها با بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، در مقر این سازمان در نیویورک نیز داشته باشند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام