تاکنون بیش از 4 هزار بیمار مبتلا به سوراخ قلب درمان شده اند

آمار مبتلایان به سوراخ قلب در افغانستان  بالا است و درمان این بیماری بسیار پرهزینه‌ است. آقای میرام صداقت سخن‌گوی هلال احمر به سلام‌وطندار می‌گوید که این ریاست به صورت ماهانه ۲۵ تا ۳۰ کودک را برای مداوا به خارج از کشور می‌فرستد و هندوستان از جمله کشورهایی است که در این زمینه با افغانستان همکاری دارد.

سوراخ قلب یک بیماری ارثی است که فرد بیمار از کودکی با آن درگیر می‌شود. کودکان مبتلا به این بیماری با علایمی از جمله سینه‌بغل، کبودی چهره به‌ویژه لب‌ها و حتا بی‌هوشی‌های ناگهانی مواجه اند. علایم این بیماری در نوزادان با پس زدن شیر مادر، ‌گریه‌های پی‌هم، کمبود وزن و ضربان تند قلب دیده می‌شود و در برخی از بیماران، علایم این بیماری تا ۲۰ ساله‌گی نیز مشاهده نمی‌شود.

آقای صداقت می‌گوید که آمار مبتلایان به این بیماری رو به افزایش است و از سال ۱۳۸۷ که درمان این بیماری در هلال احمر آغاز شده است؛ تاکنون ۹۴۵۷ کودک ثبت‌نام شده که در حدود ۴۲۳۰ نفر از آن‌ها درمان شده اند. آقای صداقت می‌افزاید که هلال احمر سالانه یک هزار کودک را در فهرست اشخاص زیر درمان قرار می‌دهد.

هزینه‌هایی که برای درمان این بیماران مصرف می‌شود، از طریق تفاهم‌نامه‌هایی که هلال احمر با کشورهایی چون هند و پاکستان به امضا رسانده، به دست می‌آید. در حال حاضر، هلال احمر یک تفاهم‌نامۀ پنج ساله با کشور هند بسته که بر اساس آن، هند سالانه یک میلیون دالر به این ریاست کمک می‌کند.

۱۳۱۳ یا برنامۀ ایثار یکی از راه‌هایی است که کمک‌های مردمی با یک تماس و یا پیام جمع‌آوری می‌شود و دستۀ دیگری از کمک‌ها از طرف افراد توانمند اجتماع مانند بازرگانان صورت می‌گیرد.

دکتر فاطمه نصیر مسؤول عمومی برنامۀ سوراخ قلب می‌گوید که بیماری سوراخ قلب یک بیماری مادرزادی است و علت آن نیز تاکنون مشخص نیست. اما در مجموع می‌توان گفت که فاصله نگذاشتن میان تولد فرزندان، کم‌خونی مادر، سوء تغذیۀ مادر، عدم دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی، عدم آگاهی از وضعیت مادر در هنگام بارداری، استفاده از برخی داروها در دو هفتۀ اول حامله‌گی که لوله‌های قلبی ساخته می‌شوند، باعث به وجود آمدن این بیماری می‌شود. البته برخی از امراض خود مادر مانند ویروس روبیلا که در آن سقط‌ های پی‌درپی برای مادر رخ می‌دهد نیز در ایجاد بیماری سوراخ قلب نقش دارند.

بانو نصیر می‌گوید، با این که مراجعه کننده‌گان به برنامۀ سوراخ قلب از سال ۲۰۱۵ به طور چشمگیری افزایش یافته، اما این بدان معنا نیست که در گذشته این بیماری کمتر بوده است. سطح پایین آگاهی، وضعیت بد اقتصادی و اجتماعی و دور بودن نهادهای درمانی از مراکز ولایت‌ها از دلایل عمده‌یی بود که در گذشته آمار این بیماری چندان بالا نبود. اما امروزه مراکز و کلینیک‌های مجهز به اکوکاردیوگرافی را در مرکز ولایت‌ها وجود دارد که افراد به آن‌جا مراجعه کرده و شامل برنامۀ درمانی می‌گردند.

قرار است که به زودی برنامۀ آگاهی دهی دربارۀ سوراخ قلب به تمامی مراکز درمانی ولایت‌ها کشیده شود. به این منظور پزشکان و پرستارانی برای آموزش به مادران و پدران به ولایت‌ها فرستاده خواهد شد. با توجه به شمار زیاد بیماران سوراخ قلب در کشور، هلال احمر در حال ساخت دو شفاخانۀ تخصصی قلب است که با تکمیل این شفاخانه‌ها، درمان بیماران سریع‌تر انجام خواهد شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام