اتاق تجارت جهانی در افغانستان از حکومت میخواهد که برای عملیشدن اهداف توسعه پایدار سازمان ملل گامهای جدییی بردارد.
مسؤولان این اتاق امروز در نشستی خبری در کابل میگویند که حکومت باید عملیشدن اهداف توسعه پایدار را در اولویت کاریاش قرار دهد و نقش بخش خصوصی در این اهداف برجسته شود.
آنان، عملیشدن این اهداف را یک گام اثرگذار برای رسیدن به توسعه پایدار بازرگانی و سرمایهگذاری در کشور میدانند.
عبدالقدیر بهمن، رییس هیأت عامل اتاق تجارت جهانی در افغانستان میگوید، رسیدن به اهداف توسعه پایدار، فرصت اقتصادی کمازکم به ارزش ۱۲ تریلیون دالر را برای بخش خصوصی تمام کشورهای عضو سازمان ملل تا سال ۲۰۳۰ میلادی آماده میکند که بیش از 50 درصد این فرصتها در کشورهای در حال توسعه فراهم خواهد شد.
آقای بهمن میافزاید که اگر دولت اهداف توسعه پایدار را در اولویت کاریاش قرار دهد، افغانستان میتواند تا سال 2030 میلادی از این اهداف بهرهمند شود.
اما سهراب بهمن، سخنگوی وزارت اقتصاد در این نشست میگوید، حکومت برای عملیکردن این اهداف به گونۀ مشترک با بخش خصوصی و جامعۀ مدنی کار میکند. به گفتۀ او، عملیشدن اهداف توسعه پایدار در افغانستان یک سند ملی میباشد و مرحلۀ نخست آن که شامل برنامهسازی میشود، نهایی شده است.
آقای بهمن میافزاید که حکومت تاکنون برای اهداف توسعه پایدار، بیش از ۱۵۰ شاخص در ۸ بخش و ۱۷هدف را شناسایی کرده که از نیمۀ سال روان میلادی کارهای عملی برای دستیابی به این اهداف در افغانستان آغاز خواهد شد.
سخنگوی وزارت اقتصاد میگوید، در ماه جولای امسال نشستی در پیوند به توسعه پایدار از سوی سازمان ملل در نیویارک برگزار میشود و هیأتی از افغانستان با اشتراک در این نشست از پیشرفتهای کاری در این باره به این سازمان گزارش میدهد.
اهداف توسعه پایدار (SDG) مجموعهیی از اهدافی هستند که به آینده مربوط میشوند، این اهداف توسط سازمان ملل تعریف شدهاند و به عنوان اهداف جهانی برای توسعه پایدار رواج یافتهاند.
اهداف توسعه پایدار که جایگزین اهداف توسعۀ هزاره در پایان سال 2015 شد تا سال 2030 اجرا میشوند. هفده هدف اصلی، 169 هدف ویژه و 2017 شاخص برای اهداف اصلی وجود دارد و افغانستان نیز برای عملیشدن آن تعهد کرده است.