آکامی علوم افغانستان امروز نشستی را زیر نام راه حلهای جلوگیری از فقر و گدایی در روشنایی شریعت اسلامی برگزار کرد.
شیرعلی ظریف، عضو بخش علوم اسلامی آکادمی علوم افغانستان میگوید، کاهش عواید، مدیریت نادرست، فساد، دوام جنگ و افزایش نفوس در کشور سبب شده تا فقر و گدایی افزایش یابد.
به گفتۀ آقای ظریف، برخیها فتوای عربستان سعودی را که دولت آن کشور گفته است جلو افزایش نفوس را نگیرید، در افغانستان میدهند، در حالی که عربستان بیش از 700 میلیارد دالر در سال عواید دارد. آقای ظریف میگوید، تا سال 2050 افزایش نفوس در افغانستان سه برابر میشود.
سیدحبیب شاکر، عضو دیگر بخش علوم اسلامی آکادمی علوم میگوید، فقر، بیکاری، نبود برنامههای مشخص کاریابی از سوی حکومت و توزیع ناعادلانه زمینهای زراعتی از عوامل گدایی در کشور است و حکومت باید در این زمینه توجه جدی کند. به گفتۀ آقای شاکر، حکومت و ثروتمندان باید زمینۀ کار برای افراد فقیر را مساعد کنند تا از افزایش فقر جلوگیری شود.
بر اساس معیارهای جهانی، هر فردی که در ماه 2060 افغانی عاید داشته باشد فقیر نیست و افرادی که کمتر از 2 هزار عاید داشته باشند فقیر اطلاق میشوند.
بر بنیاد تحقیقات سال 2014، 54 درصد مردم افغانستان در ماه 2060 افغانی عاید دارند؛ اما به دلیل فقر و بیکاری به نظر میرسد که این آمار افزایش یافته است.