بیش از 1600 اثر باستانی لوگر به کابل منتقل شده است

مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت لوگر می‌گویند که در جریان پنج سال گذشته نزدیک یه 1600 آثار عتیقه و باستانی از ساحۀ معدن مس عینک این ولایت کشف شده است. به گفتۀ این مسؤولان این آثار با همکاری وزارت معادن و پترولیم کشف شده و برای نگه‌داری بهتر به کابل منتقل شده اند.

محمدشفیق پوپل، رییس اطلاعات و فرهنگ لوگر می‌گوید که از این میان تا حال 600 اثر ثبت شده است. به گفتۀ آقای پوپل هم‌اکنون 25 باستان‌شناس و حدود 400 محقق در معدن مس عینک این ولایت در حال جست‌وجو هستند. او می‌افزاید که شماری از مجسمه‌هایی که قدمت‌شان به قرن‌ها پیش می‌رسید، دزدیده شده و شماری دیگر نیز تخریب شده اند.

با این حال برخی با انتقال این آثار به پایتخت مخالفند. هما احمدی، یکی از اعضای شورای ولایتی این ولایت می‌گوید که بارها از وزارت اطلاعات و فرهنگ و وزارت معادن پترولیم درخواست ساخت موزه‌یی را کرده اند، اما مسؤولان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده اند.

با این حال محمدحلیم فدایی، والی لوگر در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار گفت که از وزارت معادن و پترولیم و اطلاعات و فرهنگ خواسته تا موزه‌یی را برای نگه‌داری و نمایش آثار تاریخی معدن مس عینک در ولسوالی محمدآغۀ این ولایت در جریان سال جاری اعمار کنند.

لوگر ولایتیست که آثار زیاد تاریخی از آن کشف شده است. غلام رسول، یکی از باستان‌شناسان در مورد قدامت این آثار می‌گوید که معدن مس عینک لوگر یکی از منطقه‌های باستانی و تاریخی کشور است و دولت باید توجه بیشتری برای نگه‌داری آثار کشف شده از این معدن داشته باشد.

کار استخراج معدن مس عینک از پنج سال به این‌سو در لوگر آغاز شده که در جریان این مدت آثار زیاد تاریخی کشف گردیده است. لوگر یکی از ولایت‌های نسبتاً ناامن کشور است و گزارش‌هایی وجود دارند که ناامنی سبب شده تا شماری از این آثار توسط گروه‌های تروریستی به خارج از کشور قاچاق شوند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام