بیشتر از 40 کشته و 90 زخمی در یک روز؛ مقصر کیست؟

حوالی صبح روز گذشته هلمند شاهد یک انفجار بود. این رویداد در خانۀ یکی از بزرگان قومی رخ داد و 7 کشته و 4 زخمی برجا گذاشت. ساعاتی پس از این رویداد حمله‌کنندۀ انتحاری در جادۀ دارالامان موتر کارمندان امنیت ملی را هدف قرار داد و جان 25 تن را گرفت. در این رویداد بیش از 70 تن زخم برداشتند. اما این پایان کار نبود. لحظاتی بعد انفجاری در مهمان‌خانۀ والی کندهار رخ داد. این رویداد حین دیدار والی این ولایت با سفیر امارات متحده عربی به وقوع پیوست که 12 کشته و 14 زخمی برجا گذاشت.

مجلس نماینده‌گان در نشست امروز خود مسؤولان امنیتی را در این رابطه به سهل‌انگاری متهم کرد. وگمه صافی، می‌گوید که باید نظام دیکتاتوری اعلام شود و جاسوسان داخلی که تروریست‌ها با کمک آنان قادر به اجرای عملیات‌های‌شان می‌شوند مورد پیگرد قرار گیرند. او می‌گوید، احتمالاً شماری از مقام‌های حکومت در این حملات دست دارند.

مجیب‌الرحمان ثمکنی، عضو دیگر مجلس می‌گوید، تدابیر امنیتی جادۀ دارالامان روز گذشته به خاطر حضور مقام‌های امنیتی در مجلس جدی بود و هیچ رویدادی رخ نداد، اما همین که این مسؤولان از مجلس رفتند، حمله صورت گرفت. به گفتۀ ثمکنی، ظاهراً شماری از این مقام‌ها در این حمله دست داشته اند.

اما پرسش این‌جاست که چه‌گونه مهاجمان در عرض یک روز سه حمله را در هلمند، کابل و کندهار به راه انداختند؟

آگاهان نظامی فساد، خویش‌خوری، مداخلۀ زورمندان و عدم تطبیق قانون در نهادهای اطلاعاتی و کشفی را از عوامل وقوع رویدادهای تروریستی می‌دانند و می‌گویند، اگر در نهادهای اطلاعاتی و کشفی اصلاحات به میان نیاید، وضعیت امنیتی وخیم‌تر خواهد شد.

سیلاب وزیری، آگاه نظامی می‌گوید، در صورتی که حکومت نهادهای کشفی و استخباراتی را از فساد، خویش‌خوری و سلیقه‌گرایی نجات ندهد، وضعیت کشور با گذشت هر روز وخیم‌تر خواهد شد.

کابل خان تدبیر، از دیگر آگاهان نظامی به سلام‌وطندار می‌گوید، نبود صلاحیت در نهادهای اطلاعاتی و کشفی، مداخلۀ زورمندان و فساد سبب شده که این نهادها از مهار رویدادهای تروریستی عاجز بمانند.

آقای تدبیر می‌گوید، تا زمانی که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی از صلاحیت و قدرت بیشتری برخوردار نشوند، وضعیت امنیتی بهبود نمی‌یابد. به باور این آگاه نظامی، افزایش رویدادهای هراس‌افگنانه سبب فرار شهروندان، بی‌باوری به حکومت و افزایش فاصلۀ شهروندان از حکومت می‌شود.

امرالله صالح، رییس پیشین امنیت ملی نیز زیر عنوان «چرا هدف‌گیری ما توسط تروریست‌ها آسان است؟» در برگۀ فیسبوک خود نگاشته که رهبری سکتور امنیتی در روزمره‌گی فرو رفته و پاسخ نیروهای امنیتی در برابر حمله‌های هراس‌افگنان تکراری و قابل پیش‌بینی شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام