مسئولان کمیسیون مستقل حقوق بشر میگویند، با این که بچهبازی در کود جزایی کشور جرم پنداشته شده است؛ اما تا کنون کسی در پیوند به این پدیده زندانی یا دادگاهی نشده است.
با این حال، مسئولان حکومت میگویند که برای مبارزه با قاچاق انسان برنامههای موثری را انجام دادهاند.
موسسۀ کانادایی برای کودکان متاثر از جنگ امروز نشستی را زیر نام «کنفرانس ملی دادخواهی برای جلوگیری از اختطاف انسان» در کابل برگزار کرد.
اشتراک کنندگان این نشست میگویند که تاکنون در پیوند به پدیدۀ قاچان انسان و بچهبازی هیچ گونه اقدام موثری انجام نشده است و بیشتر نهادهایی که برای مبارزه با این پدیده ایجاد شدهاند، در عرصۀ کاریشان کوتاهی کردهاند.
نجیبزدران ببرکزی، مسئول عمومی بخش حمایت از حقوق کودکان در کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید، قربانیان بچهبازی در افغانستان از کمکها محروم بودهاند و بیشترین قربانیان نیز کودکان فقیر و بیکس بودهاند.
سمیه سادات، نمایندۀ وکلای مدافع میگوید، در عرصۀ مبارزه با قاچاق انسان در افغانستان قانون وجود دارد و بر بنیاد این قانون کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان نیز ایجاد شده است؛ اما این کمیسیون تاکنون کار موثری انجام نداده است.
به گفتۀ بانو سادات، بیشتر مرتکبان عمل بچهبازی افراد زورمنداند که تاکنون حتا یکی از عاملان این پدیده نیز بازداشت نشده است.
او میافزاید، در بسیاری موردها بیشتر مجریان قانون از جمله پولیس ناقض قانوناند.
از سوی دیگر محمدامان ریاضت، رئیس کمیتۀ فنی کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان و مهاجران میگوید، حکومت افغانستان به حساسیت پدیدۀ قاچاق انسان پی برده و در پیوند به این موضوع یک کمیسیون مشترک ایجاد کرده است.
به گفتۀ ریاضت، در تازهترین مورد پایگاه معلوماتی قربانیان قاچاق انسان در 10 ولایت کلیدی و مرزی افغانستان ایجاد شده است.
او میافزاید، فقرا، کودکان و زنان نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر در معرض آسیبپذیری از پدیدۀ قاچاق انسان قرار دارند.
شرکتکنندگان این نشست دو روزه که از 6 ولایت کشور آمدهاند، میگویند که حکومت باید با عاملان این پدیده به گونۀ جدی برخورد کند.