گروه بوکو حرام جمعهشب، همزمان با روز کریسمس، 16 تن را در روستایی واقع در شمالشرقی نیجریه تیرباران کرد.
روزنامۀ تلگراف به نقل از شاهدان عینی در روستای «کیمبا» نوشته است که گروهی از جهادیان بوکو حرام ساعت 10 شب سوار بر بایسکل به این روستا در منطقۀ بورون حمله کرده اند. به گفتۀ آنها، مهاجمان پس از ساعاتی در محاصره نگهداشتن روستا، هنگامی که میخواستند آنجا را ترک کنند، به روی مردم عادی شلیک کرده و خانههایشان را نیز آتش زده اند.
مردم محل پس از اینکه مهاجمان آنجا را ترک کردند، تعداد کشتهشدهها را 14 تا 16 تن گزارش دادند و افزودند که 6 تن دیگر ـ احتمالاً زنان بوده اند ـ ربوده شده اند.
دلیل این حمله هنوز مشخص نیست؛ اما احتمال میرود بوکو حرام به دلیل رفتن کودکان این روستا به مکتب به آنجا حمله کرده است.
بوکو حرام یا «الجماعة أهل السنة للدعوة والجهاد» یک گروه افراطگرای اسلامی است که در سال 2002 از سوی محمد یوسف، یک شیخ بانفوذ در شمال نیجریه پایهگذاری شد. این گروه سهمگیری مسلمانان در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی، مانند رای دادن و مکتب رفتن مانند غربیها، را مطلقاً «حرام» میداند و با دولت نیجریه [یا هر دولت دیگری] که چنین اعمالی را آزاد گذاشته اند، میجنگد.
بوکو حرام که در نیجر، چاد و شمال کامرون نیز فعال است، پیش از این با شبکۀ القاعده ارتباط داشت؛ اما در مارچ ۲۰۱۵ با ابوبکر البغدادی، رهبر گروه داعش بیعت کرد و نامش را «ولایت غرب آفریقای دولت اسلامی» گذاشت.
همچنان این گروه کشتار و حمله بر مسیحیان، ملاهای اسلامی، دولتمردان و به طور کلی هر گروهی که بوکو حرام را به باد انتقاد بگیرد، مباح میداند. منبع مالی این گروه قاچاق اسلحه و گروگانگیریها است.
ایالات متحدۀ آمریکا در سال 2013 این گروه را وارد فهرست گروههای تروریستی کرد.
این در حالی است که محمدو بوهاری، رییس جمهور نییجریه چندی پیش در خبرنامهیی گفته بود که بوکو حرام «به گونۀ فنی نابود شده است».