به دنبال برخی از کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، مجلس بلژیک نیز از دولت این کشور خواست تا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد. اکثر نمایندهگان این کشور در مجلس برای این تصمیم رأی موافق دادند.
به نقل از خبرگزاری بلگا(بلژیک)، احزاب میانهرو و احزاب راست در دولت، به شمول شارل میشل، نخستوزیر این کشور با این تصمیم مشروط بر شرایطی خاص موافقت کردهاند اما برخلاف حزب حاکم، اپوزیسیون بلژیک خواهان به رسمیت شناختن فوری فلسطین شده است.
با این حال مجلس گفته است که بلژیک باید نکاتی از جمله اثرات مثبت در روند صلح خاورمیانه، نتیجۀ رأیگیری در داخل اتحادیۀ اروپا و وجود یک دولت فلسطینی توانا را در نظر بگیرد.
نمایندهگان مردم بلژیک گفته اند که فلسطینِ قبل از جنگ شش روزۀ اعراب و اسراییل در سال 1967 را به رسمیت خواهند شناخت. نوار غزه، شرق بیتالمقدس و کرانۀ باختری رود اردن در همین سال توسط اسراییل تصرف شده بود.
آخرین بار در دسامبر سال گذشته؛ در مجلس فرانسه از به رسمیتشناختهشدن فلسطین سخن رفته بود. پیش از آن، پارلمان کشورهای اسپانیا، بریتانیا و ایرلند از چنین طرحی پشتیبانی کرده بودند.
سویدن به عنوان نخستین کشور اروپایی در پایان ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ میلادی فلسطین را به رسمیت شناخت. اسراییل این اقدام سویدن را بهشدت مورد انتقاد قرار داد و سفیر خود را از استکهلم فراخواند.
تاکنون ۱۳۵ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، فلسطین را بهرسمیت شناخته اند. بلغارستان، مالتا، پولند، رومانی، جمهوری چک، مجارستان و قبرس نیز شامل این فهرست هستند.