برداشت‌های نادرست از دین؛ سدی بزرگ در برابر مشارکت سیاسی زنان

فیض‌محمد عثمانی وزیر حج و اوقاف امروز (چهارشنبه) در نشستی زیر نام «فرهنگ سنتی، برداشت‌های دینی و مشارکت سیاسی زنان در افغانستان» گفت، هیچ دستور یا حکم دینی‌یی زنان را از مشارکت سیاسی باز نداشته است. علمای دینی ما متأسفانه در این چند سال در مورد حضور اجتماعی و سیاسی زنان، به شیوۀ درست آگاهی‌رسانی نکرده اند.

وزارت حج و اوقاف می‌گوید که در نظر دارد تا در آیندۀ نزدیک، کمیسیونی را برای بررسی چه‌گونه‌گی خطبه‌خوانی علما در نمازهای جمعه توظیف کند.

به گفتۀ وزیر حج و اوقاف، این وزارت برنامه‌هایی را برای ارتقا ظرفیت علمی علما و هم‌چنین آگاهی‌دهی در قسمت اهمیت مشارکت سیاسی و حضور اجتماعی زنان روی دست گرفته است.

داکتر قیوم سجادی، عضو مجلس نماینده‌گان نیز که در این نشست حضور داشت گفت، در افغانستان تا کنون مشارکت سیاسی زنان از حمایت سیاسی برخورد نبوده است.

به باور آقای سجادی تلاش‌هایی که برای حفظ و افزایش مشارکت سیاسی زنان صورت گرفته، بنیادی نبوده و اگر گامی هم در این راستا برداشته شده به شدت بی‌تأثیر بوده است.

سیما سمر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر، وابسته‌گی شدید مردم به فرهنگ و ارزش‌های سنتی را یکی عوامل بازدارنده در عرصۀ حضور اجتماعی ـ سیاسی زنان می‌داند و بر این باور است که سطح پایین آگاهی عمومی، و هم‌چنان بی‌سوادی گسترده به خصوص در روستاهای کشور، از جمله عواملی است که سبب کم‌رنگ شدن حضور زنان در عرصه‌های گوناگون شده است.

به باور بانو سمر پایداری و استقامت فرهنگ سنتی در مقابل هرگونه تغییری، صرفاً ریشۀ سیاسی دارد و برخی‌ از اشخاص که منافع خود را در پایداری آن می‌بینند، نمی‌خواهند که این فرهنگ تغییر کند.

با این‌که در 13 سال گذشته زنان توانسته اند در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور داشته باشند، اما هنوز هم فرهنگ سنتی و عرف ‌و عنعنات محلی بزرگترین مانع در مقابل حضور پررنگ اجتماعی و سیاسی‌ آنان محسوب می‌شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام