باشندهگان مناطق جنوب غربی ولایت نیمروز، از کمبود آب آشامیدنی شاکی اند. دوصدهزار خانوادۀ ساکن در این مناطق، ماهانه حدود چهارهزار افغانی را صرف خرید آب میکنند. این در حالی است که درآمد نسبی ماهانۀشان کمتر از دوازده هزار افغانی است.
این باشندهگان میگویند که اگر برنامههای آبرسانی در این مناطق تطبیق شوند، مشکلات آنان نیز حل خواهد شد. آنان میافزایند که در صورت حل معضل بیآبی، میتوانند هزینۀ خوراک شبوروز خود را به خوبی درآورند.
مسؤولان در ریاست احیا و انکشاف دهات نیمروز نیز کمبود آب آشامیدنی را تأیید کرده و میگویند که از چندین سال به این سو طرحها و برنامههایی را جهت حل معضل «قحطی آب» در این ولایت روی دست گرفته اند. فریداحمد عظیم، رییس احیا و انکشاف ولایت نیمروز میگوید که برای حل بیآبی، تا حال چندین ذخیرۀ آب و چندین چاه آب آشامیدنی را در مناطق مختلف این ولایت ساخته اند؛ وی میافزاید که یکی از این ذخیرهها 1200 مترمکعب وسعت داشته و توانایی توزیع 110 لیتر آب را برای هر خانوار دارد.
آقای عظیم میگوید که فاز نخست این طرح ساخته شده است و فاز دوم نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید. به گفتۀ رییس ریاست احیا و انکشاف ولایت نیمروز، این ریاست پس از بررسیهای بسیار در مناطق جنوب غربی ولایت نیمروز، توانسته است که به چشمههای آبهای زیرزمینی دست پیدا کند. به گفتۀ وی این آب کاملاً معدنی است و نیازی به تصفیه شدن ندارد.
ولایت نیمروز در سالهای اخیر همواره با خشکسالیهای گسترده روبهرو بوده است. قحطی آب گاهی حتا تأمین آب آشامیدنی را نیز برای باشندهگان این ولایت دشوار میسازد. آب رودخانۀ هیرمند که از کوههای مرکزی کشور سرچشمه میگیرد بزرگترین منبع تأمین آب برای باشندهگان ولایت نیمروز شناخته میشود.