بازارهای سرد و کساد کابل پس از انفجارهای اخیر

چیزی نزدیک به یک هفته از حمله‌های انتحاری و انفجاری در شهرنو کابل می‌گذرد، مکانی که اکنون ظاهراً دوباره برگشته به همان ازدحام و سروصدای معمول و همیشگی‌اش.

حقیقت اما این است که همه‌چیز سر جای خودش برنگشته و رونق بازار خریدوفروش یکی از مهم‌ترین این‌هاست که این روزها جایش را به کسادی داده است. بازاریان از لباس‌فروشان گرفته تا نانواها، هوتل‌داران، کست‌فروشان و دست‌فروشان سطح شهر از سردی بازار و کاهش در خریدوفروش‌شان پس از انتحار و انفجار نگران‌اند.

آنان می‌گویند، پس از انتحار و انفجار در سطح شهر، فروشات‌شان حدود 50 درصد کاهش یافته است و این اتفاق زیان سنگینی را بر آنان تحمیل می‌کند.

محمدصفا، از نانواهای شهرنو می‌گوید، پیش از این روزانه تا 2500 قرص نان می‌فروخت اما در حال حاضر این رقم تا 1200 قرص کاهش یافته است.

با وصف این، بدیهی است که کسادی روی بازار پوشاک تأثیر بدتری بگذارد. رامز لباس‌فروش است و او می‌گوید، این روزها نمی‌تواند بیشتر از 2 تا 3 هزار افغانی لباس بفروشد، در حالی‌که پیش‌تر روزانه تا 20 هزار افغانی فروش داشت.

گذشته از این، مردم عام یا طیف مشتری‌ها نیز نگران‌اند و می‌گویند در چنین وضعیتی کم‌تر جرأت بیرون‌شدن از خانه را به خود می‌دهند.

پرویز، جوانی‌ است که به‌تازگی از ترکیه به کشور برگشته است. او می‌گوید، گسترش ناامنی‌ها در کشور باعث شده که خانواده‌اش بخواهند دوباره او را به خارج از کشور بفرستند. به گفتۀ آقای پرویز، مردم بسیار «وحشت‌زده» اند.

با این حال، مسؤولان در اتاق تجارت و صنایع می‌گویند، افزایش ناامنی و حملات انتحاری و انفجاری در شهر کابل، میلیون‌ها دالر آمریکایی بر بخش خصوصی زیان وارد کرده است.

صیام‌الدین پسرلی، سخنگوی اتاق تجارت و صنایع افغانستان می‌گوید، از یکسو اعتماد مردم روی حکومت کم شده و از سوی دیگر رویدادهای ناگوار امنیتی افزایش یافته است. بنابراین، اگر وضعیت بدین ترتیب ادامه یابد، ما شاهد فرار سرمایه از افغانستان خواهیم بود.

آقای پسرلی از حکومت می‌خواهد که در تأمین امنیت شهروندان به‌ویژه بخش خصوصی، توجه جدی داشته باشد و مانع فرار سرمایه از کشور شود.

البته این یک رخ ماجراست. رخ دیگر آن را باید در گوشۀ دیگری از شهر جست، جایی که جوانانی در آن گرد هم آمده و سرگرم نواختن موسیقی‌اند تا صدای انفجار تنها صدایی نباشد که به گوش مردم شهر می‌رسد.

این جوانان می‌گویند، زانوی غم را بغل‌کردن درد را درمان نمی‌کند؛ مردم ناامید اند و ضرورت دارند بیشتر به شادی فکر کنند.

چهارشنبۀ هفتۀ پیش حمله‌های گروهی طالبان بر حوزۀ سیزده و حوزۀ دهم شهر کابل که 7 کشته و 17 زخمی برجا گذاشت، ترس و وحشت را در میان مردم بیشتر از پیش برانگیخته است و اکنون با گذشت بیش از 6 روز از آن رویداد، شهر دیگر آن جنب‌وجوش سابق را ندارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام