به تازگی وزارت خارجۀ آمریکا اعلام کرده است که برای تسهیل روند گفتوگوهای صلح با طالبان گروه گفتوگوکنندهیی را ایجاد کرده است. این گروه برای سرعتبخشیدن به روند گفتوگوهای صلح با طالبان در واشنگتن و سفارت آمریکا در کابل، کار خواهد کرد.
اما دیدگاهها دربارۀ ایجاد این گروه متفاوت است.
لطیف نظری، استاد دانشگاه میگوید، ایجاد گروه گفتوگو کننده، نهتنها مشکلی را حل نمیکند که با زیر سؤالبردن کارکرد شورای عالی صلح، نهادی موازی با این شورا بهشمار میرود و این به نوبۀ خود برای تأمین صلح در کشور زیانبار است.
اما فردوس کاووش، از دیگر آگاهان سیاسی به این باور است که آمریکا تلاشهای نظامی و دیپلماتیکاش را برای کشاندن طالبان روی میز گفتوگوهای صلح، در سطح منطقه افزایش داده است و ایجاد گروه گفتوگوکننده از این منظر هیچ تضادی با وجود شورای عالی صلح ندارد.
از سویی هم، شورای عالی صلح با استقبال از ایجاد گروه گفتوگوکننده و پیشدستی آمریکا در این امر میگوید، ایجاد این گروه در رسیدن به صلح آنان را کمک میکند.
با این حال، برخی از اعضای مجلس نمایندگان از فعالیتهای پیداوپنهان شورای عالی صلح و دیگر گروهها ابراز نگرانی کرده و میگویند، افراد و گروههایی که در رابطه به صلح کار میکنند باید مردم را در جریان تمام فعالیتهایشان بگذارند.
عبدالرووف ابراهیمی، رئیس مجلس میگوید، مجلس نمایندگان بهخاطر روشنشدن تمام برنامهها و فعالیتهای صلح در روزهای آینده یکی از اعضای رهبری شورای عالی صلح را به مجلس فرا خواهد خواند.