شکریالمبخوت نویسندۀ تونسی موفق به کسب جایزۀ بینالمللی ادبیات داستانی عرب، معروف به جایزۀ بوکر دنیای عرب در سال 2015 شد.
ایتالیایی (الطلیانی) نخستین رمان شکریالمبخوت با جانمایهیی از انقلاب تونس است که امسال در میان 180 رمان از 15 کشور جهان، موفق به دریافت جایزۀ بوکر عربی گردیده است.
جایزۀ 50 هزار دالری ادبیات داستانی عرب نه تنها ضامن ترجمۀ رمان این نویسنده به زبان انگلیسیست، بلکه همچون برندهگان پیشین این جایزه، نوید موفقیتهای جهانی بیشتری را به شکری المبخوت میدهد.
این رمان روایتگر ماجراهای عاشقانه و سیاسی شخصیت اصلی دورۀ دیکتاتوری تونس که از دورۀ انتقال پرآشوب حکومت 30 سالۀ حبیب بورقیبه تا فرار زینالعابدین بن علی است. شخصیت اصلی رمان عبدالناصر نام دارد و دوستانش به دلیل شیکپوش بودنش او را ایتالیایی صدا میزنند.
سال گذشته، ورود این رمان به بازار کتاب، مایۀ شگفتی جامعۀ ادبی تونس شد.
المبخوت 53 ساله، در کنار نویسندهگی رييس دانشگاه منوبۀ تونس نیز است.
رییس هیأت داوران جایزۀ بوکر عربی، مریدالبرعوثی شاعر و نویسندۀ فلسطینی در مراسم اهدای جایزه، سبک نویسندهگی المبخوت را ستایش کرد.
آقای البرعوثی، این رمان را کنجکاویبرانگیز و حیرتآور خواند و گفت که با خواندن این رمان، خواننده به تدریج دربارۀ تاریخ پرتلاطم تونس پی میبرد.
در کنار شکریالمبخوت، شش نویسندۀ دیگر نیز برندۀ 10 هزار دالر آمریکایی شدند.
جایزۀ بوکر عربی از سوی ادارۀ گردشگری ابوظبی به حمایت معنوی بنیاد بوکر لندن، در شهر دبی برگزار شده بود.
جایزۀ بوکر یکی از جوایز ادبی مهم جهان است که هر سال به مهمترین رمان جدید انگلیسیزبان اعطا میگردد، اما جایزۀ بوکر عربی با حمایت بنیاد بوکر انگلستان و توسط سازمان نیکوکاری امارات در سال ۲۰۰۷ راهاندازی شده است.