تیمی از دانشمندان، چند نوع آنتیبادی را تجزیه کردهاند که بر ناتوانسازی ویروس کرونا برای ورود به سلول تأثیر شگرفی دارد و این داروها در نهایت میتواند برای درمان و جلوگیری از ابتلا به کووید 19 کمککننده باشد.
تا کنون شیوۀ موثقی برای درمان ویروس کرونا که نزدیک به یک میلیون تن را در جهان مبتلا کرده و جان حدود 50 هزار تن را گرفته است، وجود ندارد. ژانگ لینقی، از دانشگاه تسنگوای بیجینگ میگوید، انتیبادیهایی که تیم او به آن دست یافتهاند میتواند در برابر کووید 19 موثرتر از درمان کنونی عمل کند.
تیم آقای ژانگ در اوایل جنوری سال جاری در شفاخانۀ شهر شنژن، شروع به تحلیل و تجزیۀ انتیبادیهایی کردند که از خون بیماران مبتلا به کووید 19 گرفته بودند. آنان با جداسازی 206 آنتیبادی مونوکلونال میگویند که این آنتیبادیها، توانایی خارقالعادهیی برای پیوند با پروتئین ویروس دارد. ژانگ در گفتوگو با رویترز میگوید: «ما آزمایش دیگری انجام دادیم تا ببینیم که میتوانیم از ورود ویروس به سلولها جلوگیری کنیم.»
آقای ژانگ میگوید، از میان حدود 20 آنتیبادی مورد آزمایش، دو انتیبادی توانایی قابل ملاحظهیی برای جلوگیری از ورود ویروس به داخل سلولها را داشته است.
این تیم در حال حاضر فعالیتش را بر روی شناسایی قدرتمندترین آنتیبادیها و احتمالاً ترکیب آنها برای کاهش خطر جهش ویروس جدید کرونا متمرکز کرده است. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، روند تولید گستردۀ این دارو برای آزمایش روی حیوانات و در نهایت انسانها شروع خواهد شد.
ژانگ میگوید، دهههاست که اهمیت انتیبادیها در دنیای پزشکی ثابت شده است. انتیبادیها در درمان سرطان، بیماریهای سیستم ایمنی و بیماریهای عفونی کاربرد داشته است.
آنتیبادیها واکسن نیستند، اما به گونۀ بالقوه میشود به افراد در معرض خطر به منظور جلوگیری از ابتلای آنان به کووید 19 داده شود.
در حالت عادی روند تأیید دارو و تجویز آن به بیماران دو سال زمان میبرد، اما فراگیری بیماری کووید 19 این روند را سرعت بخشیده است. آقای ژانگ میگوید، گامهایی که پیش از این به گونۀ پیهم برداشته میشد، حالا با افزایش فراگیری ویروس کرونا، موازی برداشته میشود.
ژانگ امیدوار است که آزمایش این دارو بر روی انسان در ظرف 6 ماه انجام شود و اگر این دارو در دوران آزمایش موثر باشد، روند استفاده از آن برای درمان واقعی به زمان بیشتری نیاز دارد.
بن کلاوینگ، متخصص بیماریهای دانشگاه هانگ کانگ میگوید، گامهایی برداشته شده است و این گامها پیش از استفاده برای درمان بیماران کرونا، باید بررسی شود. او میافزاید: «یافتن چنین راه بالقوهیی برای درمان هیجانآور است؛ زیرا ما میتوانیم آن را روی کاندیدان بیشتری آزمایش کنیم که در نهایت این روش منجر به درمان بهتر بیماری خواهد شد.»
منبع: رویترز