انترنت در بامیان روند آگاهی‌رسانی را ساده‌تر ساخته است

شماری از کاربران انترنت در بامیان می‌گویند که استفاده از خدمات انترنت، بسیاری از کارهای آموزشی و تحقیقی آن‌ها را آسان ساخته است.

نفیسه نوری یکی از کاربران انترنت در بامیان به سلام‌وطندار می‌گوید که با استفاده از انترنت توانسته ام، بسیاری از موضوعاتی را که در دانشگاه به صورت ناقص خوانده بودم، تکمیل کنم.

وی از این که در ولایت بامیان چند کافی نت گشایش یافته، بسیار خرسند است و نقش آن را در توسعه و گسترش آگاهی جمعی بسیار مأثر می‌داند.

سید اسحق آگاه، فارغ دانشکده علوم طبیعی دانشگاه بامیان نیز می‌گوید که برای کاریابی از انترنت استفاده می‌کند. او با اشاره به جست‌وجوی آسان در انترنت گفت، اگر من تمام روز برای یافتن کار به دفاتر مراجعه کنم، کل وقتم ضایع می‌گردد؛ ولی با استفاده از انترنت به راحتی می‌توانم فرصت‌های شغلی گوناگون را جست‌وجو کنم.

اما کاربران انترنت در ولایت بامیان از سرعت کم انترنت شکایت دارند و از حکومت می‌خواهند تا وعده‌یی که مبنی بر تطبیق پروژۀ فایبر نوری در این ولایت را داده بود، عملی سازد.

عزیز الله حمیدی، رییس ریاست مخابرات ولایت بامیان به سلام‌وطندار گفت که 25 درصد از شهروندان بامیان از خدمات انترنت استفاده می‌کنند. در این ولایت سه شرکت مخابراتی فعالیت دارند و خدمات‌شان را به صورت 3G به کاربران ارایه می‎کنند.

وی سرعت انترنت را در بامیان قناعت‌بخش می‌خواند و می‌افزاید که با گرم شدن هوا کار پروژۀ انکشاف شبکۀ انترنت در بامیان دوباره شروع خواهد شد؛ توسعۀ این شبکه در راستای آگاهی‌رسانی به شدت تأثیرگذار خواهد بود.

آقای حمیدی می‌افزاید که به دلیل ناامنی‌ها در مسیر راه بامیان به خصوص درۀ غوربند، تا هنوز کیبل فایبر نوری به این ولایت وصل نگردیده است.

سهراب‌علی کریمی مسؤول یکی از کافی‌نت در بامیان به سلام‌وطندار می‌گوید که آنان برای عرضۀ خدمات انترنتی از ستلایت استفاده می‌کنند. روزانه 100 تا 150 نفر از خدمات انترنت ستلایتی استفاده می‌کنند.

هزینه و قطع و وصلی برق در ولایت بامیان به مانعی بزرگ بر سر راه کافی‌نت‌ها تبدیل شده است.

با آن هم آقای کریمی با اظهار خرسندی از وضعیت موجود گفت که هر روز به تعداد مراجعین افزوده می‌شود و بیش‌تر مراجعین را دانشجویان تشکیل می‌دهند.

در حال حاضر در ولایت بامیان چهار کافی‌نت فعالیت می‌کنند. بیش‌تر کاربران انترنت را دانشجویان، کارمندان دولتی و مؤسسات داخلی و خارجی تشکیل می‌دهند.

تکنالوژی معلوماتی به ویژه انترنت، در افغانستان از گذشته‌یی طولانی برخوردار نیست؛ ولی در این سال‌ها استفاده از انترنت در تمامی ولایات افغانستان، به ویژه ‌شهرهای بزرگ کشور افزایش چشم‌گیری داشته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام