امنیت ملی افغانستان وجود «ستون پنجم» در حکومت را تأیید کرد

متین بیگ، معاون ریاست امنیت ملی کشور وجود «ستون پنجم» در ساختار حکومت را تأیید می‌کند و می‌گوید که بررسی‌ها در این زمینه برای شناسایی افراد وابسته به این ساختار آغاز شده است.

معاون ریاست امنیت ملی این مطلب را امروز (یک‌شنبه) در مجلس سنا بیان کرد. در نشست امروز مجلس نورالحق علومی وزیر داخله، عبدالخالق سروری معاون وزارت دفاع، سلیمان کاکر معاون شورای امنیت نیز برای توضیح رویداد کندز و ستون پنجم در تشکیل حکومت، احضار شده بودند.

آقای متین بیگ در نشست امروزی گفت که دربارۀ حملۀ طالبان بر کندز گزارش‌هایی به آنان رسیده بود، اما این ولایت به دلیل ضعف مدیریت برای چند روزی به تصرف این گروه قرار گرفت. معاون ریاست امنیت ملی به اعضای مجلس گفت که هرگز اجازۀ نخواهند داد تا رویداد کندز دوباره تکرار شود.

به گفتۀ این مقام امنیتی، طالبان با تصرف کندز روحیه گرفتند و حمله‌های دیگری را بر ولایت‌های غزنی، بغلان و بدخشان سازماندهی کردند، اما حمله‌های آنان با واکنش تند نیروهای امنیتی روبه‌رو شد.

پیش از تصرف کندز به دست طالبان، سروصداهایی مبنی بر وجود ستون پنجم یا جاسوسانی در ساختار حکومت از سوی سیاست‌مداران و شماری از آگاهان امور بلند شده بود.

آقای متین بیگ در این نشست گفت که ستون پنجم خواهان سقوط حکومت است و افراد وابسته به این ستون، هم با حکومت در ارتباط اند و هم با مخالفان حکومت.

پیش از این عبدالرب رسول سیاف، رهبر پیشین جهادی نیز بارها از وجود ستون پنجم در تشکیل حکومت خبر داده بود و گفته بود که جاسوسان وابسته به کشورهای خارجی در داخل حکومت هستند. او وجود این افراد را تهدیدی جدی برای امنیت ملی کشور دانست.

سلیمان کاکر، معاون شورای امنیت نیز گفت که اگر آقای سیاف در بارۀ افراد وابسته به سازمان‌های جاسوسی یا ستون پنجم در داخل حکومت آگاهی و مدرک دارد، باید این مدارک را با مقام‌های امنیتی کشور در میان بگذارد.

آقای کاکر در بارۀ فایدۀ تفاهم‌نامۀ امنیتی با ایالات متحده نیز گفت که سالانه چهارونیم میلیار دالر هزینۀ نیروهای امنیتی از این درک به نهادهای امنیتی پرداخت می‌شود و بدون عقد این تفاهم‌نامه تأمین چنین هزینه‌یی غیرممکن بود.

نورالحق علومی، وزیر داخله هم در بارۀ وضعیت کندز گفت که نیروهای امنیتی در حال بررسی اوضاع هستند و عملیات تصفیه‌یی تا پاک‌سازی کامل این ولایت از حضور طالبان ادامه خواهد داشت. آقای علومی یکی از عوامل عمدۀ تصرف کندز به دست طالبان را «تبلیغات سوء» عنوان کرد.

شهر کندز نخستین مرکز ولایتی است که پس از 14 سال به تصرف طالبان درآمد، با این حال این شهر برای سه روز زیر تصرف این گروه قرار داشت و نیروهای امنیتی دوباره کنترل آن را به دست گرفتند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام