سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر در نشست هفتۀ بسیج ملی مبارزه با مواد مخدر در کابل گفت که برپایۀ آمارهای سال ۲۰۱۵، از میان ۳.۶ میلیون معتاد در کشور، ۸۵۰ هزار تن آنان زنان و ۱۱۰ هزار تن دیگرشان کودکان اند.
در این نشست رولا غنی، همسر رییس جمهور و شماری از وزیران دیگر کابینه نیز حضور داشتند.
وزیر مبارزه با مواد مخدر گفت که شمار روزافزون معتادان در کشور سبب خشونتهای خانوادهگی، قتل، بریدن اعضای بدن، کارهای شاقه و اجباری و فروش کودکان میشود. به گفتۀ او، شرایط بد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانی یکی از عوامل مهم اعتیاد در کشور بهشمار میآید.
در همین حال، دلبر نظری، وزیر امور زنان میگوید، بهحاشیهکشاندن معتادان از خانوادهها و جامعه، آنان را در صف جنایتکاران قرار میدهد و باید بهجای تحقیر، به آنان کمک کرد.
از سوی دیگر، فریده مهمند، وزیر تحصیلات عالی میگوید، این وزارت مضمونی را زیر نام مبارزه با مواد مخدر در رشتۀ علوم انسانی دانشگاههای کشور شامل خواهد کرد.
در حال حاضر ۱۰۱ مرکز درمان معتادان در کشور وجود دارد و ۱۸ مرکز دیگر قرار است در آینده ایجاد شود. ناجیه طارق، معین وزارت صحت عامه میگوید، افزایش مراکز درمان معتادان نشاندهندۀ این است که دولت در برنامههای پیشگیری و وقایه که بلندبردن سطح آگاهی، ایجاد فرصتهای شغلی، معیشت بدیل و محو کشت کوکنار را شامل میشود، موفق نبوده است.