قدریه یزدانپرست، کمیشنر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان امروز (سهشنبه) در نشست گرامی داشت از «روز جهانی دختر» در کابل میگوید، آمار خشونت در برابر زنان و دختران در کشور به صورت سرسامآوری روبه افزایش است که میتوان این سرزمین را جغرافیای خشونتبار و خشونتخیز برای زنان و دختران نامید.
به گفتهٔ بانو یزدانپرست، با آن که در 14 سال گذشته پولهای زیادی زیر نام دفاع از حقوق زنان از سوی جامعۀ جهانی در افغانستان هزینه شده است، اما در وضعیت زنان تغییرات بنیادی رونما نگردیده است.
مسعوده کروخی، نمایندهٔ مجلس میگوید، نخستین بستر شکلگیری و پرورش تمامی خشونتهای خانوادهگی و اجتماعی در برابر زنان، خانواده است.
به گفتهٔ بانو کروخی، به خاطر کاهش خشونت و بدرفتاری در برابر زنان، تغییرات در بینش و رفتار والدین ضروری است.
حبیبه وهاج، مشاور معاون دوم رییس جمهور نیز به این باور است که به خاطر مبارزه با خشونت در برابر زنان، نیاز است تا شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه بررسی شود.
به گفتۀ بانو وهاج، تنها با شعاردادن و عملی کردن طرحهای کوتاه مدت نمیتوان به مشکلات زنان در کشور نقطۀ پایان گذاشت؛ باید به هدف کاهش خشونت در برابر زنان برنامههای عملی و بنیادی را روی دست گرفت.
یازده اکتوبر برابر است با «روز جهانی دختر». از این روز در افغانستان در حالی تجلیل میگردد که دختران با مشکلات ازدواج زیر سن، سنت بد و بدلدادن و محرومیتهای آموزشی روبهرو اند.