اعتراض در پیوند به شکنجۀ نوجوان افغانستانی در قشم ایران

شماری از باشنده‌گان پایتخت شکنجۀ نوجوان مهاجر افغانستانی در قشم ایران را نژاد پرستانۀ و غیر انسانی می‌خوانند.

آنان امروز یک‌شنبه (14 میزان) در واکنش به شکنجۀ این نوجوان در کابل تجمع اعتراضی برپا کردند. این معترضان با تمثیل‌کردن چگونگی شکنجۀ این نوجوان، خواهان بسته‌شدن سفارت ایران در کابل و احضار سفیر این کشور از سوی وزارت خارجۀ افغانستان هستند.

هفتۀ گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان‌دهندۀ شکنجۀ یک نوجوان مهاجر افغانستانی در روستایی در جزیرۀ قشم ایران است.

عبدالبصیر ریشتیا، مسؤل عمومی روند ملی فصل نوین افغانستان وزارت خارجه را در برابر مهاجران افغانستان در کشورهای دیگر به بی‌پروایی متهم می‌کند و می‌گوید که ضعف دیپلماسی مسئولان این وزارت سبب‌شده تا اتباع افغانستان در ایران و دیگر کشورها با مشکلات زیادی روبه‌رو شوند.

فضل­‌من‌­الله ممتاز، یکی دیگر از این معترضان می‌­گوید، ایران باید از تحقیر و اهانت مهاجران افغانستان دست بردارد.

خواستیم تا در این باره دیدگاه وزارت امور خارجۀ کشور را نیز داشته باشیم، اما موفق نشدیم. این وزارت پیش از این گفته بود که در حال تحقیق در بارۀ گزارش‌های منتشر شده در پیوند به شکنجه این نوجوان‌است.

سفارت ایران در افغانستان به روز جمعه (12 میزان)  در این باره واکنش نشان‌داد و گفت که این موضوع در حال پی‌گیری‌ست.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان هم به این رویداد واکنش نشان‌داده و آن را «عملی جنایت‌کارانه» خوانده‌است. این کمیسیون از وزارت خارجۀ کشور خواسته تا این موضوع را پی‌گیری کند.

سفارت افغانستان در ایران نیز در بیانیه‌یی گفته‌است که این موضوع را به وزارت امور خارجه منعکس‌کرده و این نماینده‌گی در حال پی‌گیری برای روشن‌شدن این عمل‌است.

این بار نخست نیست که ویدیویی از بدرفتاری با مهاجران افغانستان در ایران منتشر می‌شود. سال گذشته نیز یک ویدیو از بدرفتاری با شماری از مهاجران افغانستان که به نظر می‌رسید در ایران هستند، منتشر شد.

آن زمان هم سفارت ایران در کابل با نکوهش این رویداد اعلام کرد که ایران این رفتار غیر انسانی را بررسی می‌کند.

در این زمینه:

جوانان افغانستان در ایران: شکنجه می‌کردند تا به جنگ سوریه برویم

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام