استیون هاوکینگ مناقشه‌برانگیزترین و احتمالن پرآوازه‌ترین دانشمند دهه‌ی آخر قرن بیستم، استاد در دانشگاه کمبریج، فیزیکدان و کیهان‌شناس سرشناس انگلیسی امروز به عمر 76 سالگی درگذشت. گذشته از این، فیلمی نیز به نام «تیوری همه چیز» در مورد زندگی و کارکردهای او ساخته شده است.

استیون هاوکینگ به عمر 21 سالگی در اثر بیماری ای.ال.اس فلج، و در سال 1985 دچار بیماری شدید التهاب ریه شد که او را مجبور به تنفس از طریق تیوب کرد. اما او کماکان به نوشتن، پژوهش و سایر کارهای علمی خود ادامه داد.

جین وایلد، زن نخست هاوکینگ به‌رغم شیفتگی خاصش نسبت به او در شروع زندگی مشترک‌شان، بعدها تصور کرد که هاوکینگ صرفن باردوشی است که نمی‌گذارد او ‌آن‌گونه که می‌خواهد زندگی کند. بنابراین، هاوکینگ را ترک کرد و او ناگزیر شد برای بار دوم ازدواج کند.

هاوکینگ کشفیات زیادی در خصوص سیاه‌چال‌ها و نظریات بی‌شماری نیز در خصوص فیزیک کوانتوم داشت. به انشتین به‌عنوان پدر فیزیک جدید احترام قایل بود، اگرچه انشتین خود تا آخر عمر حاضر نشد فیزیک کوانتوم را بپذیرد. با این حال، دیگران به او لقب «انشتین دوم» را داده‌اند، چون هاوکینگ واقعن در پی این بود که تیوری نسبیت انشتین را تکامل ببخشد و از تلفیق آن با تیوری‌های کوانتومی فرمول واحد جدیدی ارایه دهد. هاوکینگ دغدغه‌ی هستی‌شناسانه داشت و هدفش از این تلفیق نیز این بود که بتواند فرمولی ارائه بدهد که توجیه‌کننده‌ی تمامی تحولات جهان هستی از ذرات ریز اتمی تا کهکشان‌های عظیم باشد.

لوسی و روبرت فرزندان هاوکینگ می‌گویند، او ساینس‌دانی عالی و مردی خارق‌العاده بود. آن‌ها باور دارند که میراث پدرشان به این زودی‌ها فراموش نخواهد شد. البته این باوری نیست که به فرزندان هاوکینگ محدود شود. چون هیچ‌کسی دیگر این واقعیت را نمی‌تواند انکار کند که استیون هاوکینگ موجودی به‌تمام‌معنا شگفت‌انگیز بود، موجودی که بدون شک دنیای علم و اندیشه‌ی قرن بیستم نمونه‌های چندانی از آن در خود ندید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام