ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه (20 سنبله) در مراسم یادبود از قربانیان ۱۱ سپتامبر در مقر این سازمان در بروکسل گفت، حضور سربازان ناتو در افغانستان برای ایجاد شرایط صلح بوده، اما راه رسیدن به صلح طولانی و دشوار است.
آقای استولتنبرگ تأکید میکند، ناتو و متحدانش در برابر افغانستان متعهد باقی میمانند و این سازمان به آموزش و مشورهدهی نظامیان افغانستان ادامه میدهد تا آنان را در مبارزه با هراسافگنی نیرومندتر شوند.
ناتو پیش از این نیز همواره بر ادامۀ آموزش و مشورهدهی نظامیان افغانستان تأکید کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ آمریکا نیز پیشتر گفته بود که «ما طالبان را نسبت به هر زمان دیگر، سختتر ضربه خواهیم زد.»
آقای ترامپ که در هژدههمین سالروز حملۀ گروۀ القاعده به برجهای تجارتی آمریکا سخن میزد، گفت که اگر به هر علتی تروریستان به آمریکا پس بیایند، آنان را به هر جایی که بروند تعقیب خواهند کرد.
در این زمینه:
ترامپ به خاطر کشتهشدن یک سرباز آمریکایی گفتوگوهای صلح را «لغو کرد»
ملل متحد: گفتوگوی مستقیم با طالبان تنها راه رسیدن به صلح اس
آقای ترامپ افزوده که «از قدرتمان استفاده خواهیم کرد، به شیوهیی که آمریکا هرگز پیش از این استفاده نکرده است. من حتا در بارۀ استفاده از بمب اتم صحبت نمیکنم. چیزی که در انتظار آنها (تروریستان) خواهد بود. هیچ دشمنی بر روی زمین نمیتواند با قدرت، مهارت و توانایی قاطع نیروهای مسلح آمریکا مطابقت داشته باشد.»
رئیس جمهور آمریکا در حالی این سخنان را ابراز میکند که به روز یکشنبه (17 سنبله) پس از جانباختن یک سرباز آمریکایی در حملۀ طالبان در کابل، گفتوگوها با طالبان را متوقف و آن را منتفی اعلام کرد.
از سوی دیگر، کشورهای روسیه، چین و آلمان خواهان از سرگیری گفتوگوهای صلح میان آمریکا و طالبان هستند. نمایندهگان دایمی این کشورها در سازمان ملل متحد، راه حل سیاسی را یگانه راه برای پایان جنگ در افغانستان میدانند.
از این میان، نمایندۀ دایمی روسیه در سازمان ملل متحد انتظار دارد تا تعلیق در گفتوگوهای آمریکا با طالبان با تأخیر درازمدت روبهرو نشود.
تدامیچی یاماموتو، نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز گفته است که گفتوگوهای مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان باید به زودترین فرصت آغاز شود.
در این زمینه: