حکومت افغانستان از حضور سربازان آمریکایی پس از سال 2016 میلادی در این کشور استقبال کرد و آن را نشاندهندۀ تعهد جهان در برابر آیندۀ افغانستان دانست.
بارک اوباما، رییس جمهور آمریکا روز سهشنبۀ هفتۀ گذشته (21 میزان/ مهر) مأموریت نظامیان این کشور را در افغانستان پس از سال 2016 تمدید کرد. آقای اوباما گفت که 9800 سرباز تا پایان سال 2016 در افغانستان حضور خواهند داشت و پس از پایان این سال شمار این سربازان به 5500 تن کاهش خواهد یافت.
سیدظفر هاشمی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری تعهد واشنگتن در برابر کابل را نشاندهندۀ برحقبودن موضع افغانستان در منطقه عنوان کرد.
معاون سخنگوی ریاست جمهوری امروز (شنبه) در نشستی خبری در کابل گفت که حکومت و مردم افغانستان با تروریسم منطقهیی روبرو هستند. به گفتۀ آقای هاشمی، جهانیان باید بدانند که جنگ افغانستان ابعاد جهانی و منطقهیی دارد و آنها باید با حکومت افغانستان در این نبرد همکاری کنند.
جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی نیز در گفتوگویی با سلاموطندار گفت که حکومت افغانستان از تصمیم رییس جمهور آمریکا مبنی بر دوام حضور نیروهای آمریکایی پس از سال 2016 استقبال میکند و این تصمیم را بر نگهداری دستاوردهای 14 سال گذشته سودمند میداند.
معاون سخنگوی ریاست اجرایی، تأکید کرد که هنوز هم گروههای تروریستی داخلی و خارجی بر ضد دولت افغانستان میجنگند و حضور نیروهای بینالمللی در کنار نیروهای امنیتی با درنظرداشت شرایط کنونی، یک نیاز است.
اما حامد کرزی، رییس جمهور پیشین با نشر اعلامیهیی گفته است که مردم افغانستان زمانی حضور نیروهای خارجی را در سرزمینشان خواهند پذیرفت که امنیت در این کشور به معنای واقعی تأمین شده باشد.
آقای کرزی در این اعلامیه افزوده است که حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، نباید به حاکمیت و وحدت ملی شهروندان این کشور صدمه بزند، درغیر آن، این حضور معنای دیگری خواهد داشت.
با این حال حبیبالرحمان افضل، معاون ریاست ارتباطات راهبردی و امور عامۀ وزارت دفاع میگوید، حضور نیروهای بینالمللی به منظور تأمین ثبات در منطقه، آموزش، مشورهدهی، تمویل و پشتیبانی از نیروهای امنیتی کشور سودمند است.
عتیقالله امرخیل،آگاه امور نظامی هم میگوید که تصمیم اخیر رییس جمهور آمریکا بیانگر آن است که هنوز جامعه جهانی به افغانستان توجه دارد. با این حال آقای امرخیل تأکید کرد که آمریکا باید آن گونه که تعهد کرده، نیروهای امنیتی افغانستان را آموزش داده و تجهیز کند.
گفته میشود که نیروهای آمریکایی از این پس صرف در آموزش نیروهای امنیتی افغانستان و حمایت از حملات بر ضد دهشتافگنی بقایای گروه القاعده با این نیروها همکاری خواهند کرد.