استفاده از پارچه‌های غیرصحی در دروان قاعدگی

پزشکان می‌گویند که عدم توجه به بهداشت دوران قاعدگی سبب عقیم‌شدن خانمها و حتا بروز سرطان در دستگاه تناسلی آنان می‌شود.

در یکی از موارد صنوبر، زنی است که در نتیجۀ سه بار عملیات به تازگی صاحب فرزند شده است. پزشکان عدم توجه به بهداشت دوران قاعدگی را دلیل اصلی عقیم بودنش عنوان کرده‌اند.

صنوبر که باشندۀ روستای دالان ولسوالی شولگرۀ بلخ است، می‌گوید، در دوران قاعدگی از پارچه‌هایی که مادرش برایش می‌داد استفاده می‌کرد و هیچ اطلاعاتی دربارۀ بهداشت دوران قاعدگی نداشت.

حالا صنوبر به این باور است که صحبت دربارۀ دوران قاعدگی یا عادت ماهوار شرم نیست و همه مسئولیت دارند تا در این باره آگاهی‌دهی کنند.

نه تنها که صحبت دربارۀ دوران قاعدگی در نزد بیشتر شهروندان شرم پنداشته می‌شود، بلکه شماری از دختران این دوره را از خانواده‌های خود پنهان می‌کنند.

دکتر زهرا همنوا، ترینر متخصص سرویس نسائی ولادی شفاخانۀ حوزوی ابوعلی سینای بلخی می‌گوید که عدم توجه دختران و بانوان به بهداشت دوران قاعدگی سبب بی‌اولادی و سرطان در دستگاه تناسلی آنان خواهد شد.

او می‌افزاید، حتا شماری از کوتکس‌ها/نواربهداشتی نیز سبب ایجاد مشکلات صحی برای بانوان می‌شود و آنان باید در دورۀ قاعدگی از کوتکس‌هایی با استندردهای صحی استفاده کنند.

وزارت معارف کشور برای نخستین بار در سال جاری راهنمای بهداشت فردی دختران در دوران قاعدگی را منتشر کرد.

قاعدگی یاعادت ماهوار که به آن پریود نیز می‌گویند، به جاری‌شدن خون از پوشش داخلی رحم گفته می‌شود که به ‌طور منظم از آغاز دوران بلوغ تا دوران یائسگی در بانوان رخ می‌دهد.

بر اساس یافته‌های آخرین سرویِ سوی یونیسف، ۵۰ درصد دختران دربارۀ بهداشت عادت ماهوار آگاهی ندارند و ۳۸ درصد دختران در زمان عادت ماهوار به مکتب نمی‌روند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام