همزمان با افزایش ناامنیها و حملههای انتحاری و انفجاری در کشور، نهادهای ناظر بر انتخابات با ابراز نگرانی میگویند که این معضل میزان اشتراک مردم در انتخابات را کاهش خواهد داد.
یوسف رشید، رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان یا فیفا میگوید، اگر وضعیت امنیتی بهبود نیابد، اشتراک مردم در انتخابات کمرنگ خواهد بود.
به گفتۀ آقای رشید، ناامنی زمینۀ تقلب و جعل کاری در انتخابات را نیز فراهم میسازد.
نعیم ایوبزاده، رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا میگوید، ناامنی شفافیت انتخابات را زیر پرسش میبرد.
به گفتۀ او، افزایش ناامنیها در روز انتخابات و روزهای پیش از آن انتقال مواد حساس و غیرحساس انتخاباتی را به ولسوالیها نیز با مشکل روبهرو میسازد.
اما مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت داخله میگوید، از 8 ماه به اینسو برنامۀ منظم و جامع وزارت داخله برای تأمین امنیت روند انتخابات در سه مرحلۀ جداگانه تطبیق شده است و تقریباً مواد حساس و غیرحساس انتخاباتی به بیشتر ولایتها و ولسوالیها انتقال یافته است.
به گفتۀ بانو امینی، 72 هزار نیروی امنیتی وظیفۀ تأمین امنیت 4 هزار و 942 مرکز رأیدهی را دارند و در صورت نیاز وزارت دفاع نیز با آنان همکاری خواهد کرد.
معاون سخنگوی وزارت داخله میگوید، در صورت رفتن انتخابات به دور دوم هم این وزارت آمادهگی دارد.
فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع نیز میگوید، نهادهای امنیتی در هماهنگی با کمیسیون انتخابات، امنیت مراکز رأیدهی را تأمین خواهند کرد.
سخنگوی وزارت دفاع میگوید، تلاشها برای تأمین امنیت انتخابات، رفع تهدیدات امنیتی و مهار حملات تروریستی در روز انتخابات به شدت جریان دارد.
در این زمینه:
انفجاری در نزدیکی گردهمایی انتخاباتی در پروان جان 26 تن را گرفت
«ستادهای انتخاباتی در بدل پول مردم را به گردهماییها میبرند»