ادامۀ تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی زنان در بدخشان

اقتصاد خانواده یا مصارف زنده‌گی از دغدغههای اساسی بیشتر خانوادهها به شمار میرود.

افغانستان کشوری‌ست که نزدیک به 50 درصد جمعیت آن ‌را زنان تشکیل می‌دهند که در رهبری خانواده سهم مهم اقتصادی را دارند. 

با آن‌که زنان تا اندازه‌یی در فعالیت‌های اقتصادی سهم می‌گیرند، اما حضورشان تاکنون در این فعالیت‌ها به گونۀ چشم‌گیری نیست. حضور زنان در بخش کاروبار بیشتر در چند ولایت کلان و در داخل شهرها احساس می‌شود، اما در روستاها زنان کمتر به کاروبار درآمددار دسترسی دارند.

محبوبه مجددی، رئیس انجمن زنان تجارت‌پیشه در ولایت بدخشان که از 8 سال به این‌سو در بخش ساخته‌های دستی کار می‌کند می‌گوید که در این مدت به بیش از 700 زن در چهار ولسوالی این ولایت، حرفه آموزش داده است.

او می‌گوید، «این انجمن در بخش‌های مختلف مثلا پروسس سبزیجات، صنایع دستی، لبنیات و میوه‌جات فعالیت داشتند که هم خود و هم زنان دیگر را خود کفا ساخته‌اند.»

خانم مجددی می‌گوید، سهم‌گیری زنان در انجام فعالیتهای اقتصادی در جامعه میتواند ‌اعتماد به نفس آنان را افزایش دهد و سبب توانمندی اقتصادی‌شان شود.

از 18 سال به ‌این‌سو هر چند حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کمرنگ گفته شده، اما این حضور مثمر بوده است و امیدواری‌ها برای سهم‌گیری چشم‌گیر زنان در فعالیت‌های اقتصادی برای رسیدن به خودکفایی بیشتر شده ‌است.

احمدجاوید عجزی، مدیر اتاق‌ تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت بدخشان با اشاره به حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی می‌گوید که پس از سقوط رژیم طالبان در افغانستان، شمار زنان متشبث درعرصه‌های اقتصادی و مهارت‌­های انکشافی بیشتر شده ‌است.

به گفتۀ او، در حال حاضر حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زنان در عرصه‌های مختلف چون پشمینه‌بافی، تولید ساخته‌های دستی و دیگر بخش‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند، اما این کارها را بسنده نمی‌داند.

آقای عجزی می‌گوید، «زنان فعال که مفکوره‌های تجارتی دارند با نبود سرمایه، ناامنی، نبود مارکیت محلی، عدم آگاهی از ظرفیت‌های تجاری روبه‌رواند.»

بادام، بانویی که در یک نهاد آشپز است از کارش خشنود به نظر می‌رسد و می‌گوید، استقلال اقتصادی‌اش به او انرژی مثبت می‌دهد.

شماری از زنان در بدخشان، نسبت به تجارت‌های کوچک بانوان در این ولایت خوشبین هستند و از نهاد‌های مسئول می‌خواهند تا برای فروش محصولات بانوان متشبث، محل‌های مشخصی را در نظر گیرند.

این در حالی‌ست که رشد اقتصادی زنان در جامعه، تأثیر مستقیم و به‌سزایی بر روی رشد اقتصادی کشور دارد.

از سوی دیگر برای بهبود کاروبار زنان تجارت‌پیشه در بدخشان سنگ تهداب یک بازارچه برای فروش محصولات دستی آنان به هزینۀ 36 هزار دالر و به همکاری مالی یک نهاد خارجی گذاشته شده است.

این بازارچه تا دو ماه دیگر تکمیل و به بهره‌برداری سپرده می‌شود.

گزارش از رادیو بانوان، ولایت بدخشان

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام