در حالی که قرار بود امروز (شنبه) مجلس نمایندهگان فرمان تقنینی رییس جمهور برای اصلاحات در کمیسیونهای انتخاباتی را به رأیگیری بگذارد، به دلیل اختلافات میان نمایندهگان بر سر این فرمان، مجلس تصمیم گرفت که برای بحث بیشتر آن را به کمیسیون مشترک راجع کند.
شماری از اعضای مجلس، مخالف این مادۀ فرمان رییس جمهور اند که برپایۀ آن رییس جمهور اعضای کمیسیونهای انتخاباتی را با مشورۀ رییس اجرایی تعیین میکند. اما شمار دیگری از نمایندهگان مردم در مجلس، برخی از همکارانشان را متهم میکنند که تلاش دارند انتخابات را به تأخیر بیاندازند و به این دلیل نمیخواهند فرمان رییس جمهور برای آوردن اصلاحات انتخاباتی تصویب شود.
فوزیه کوفی، عضو مجلس نمایندهگان میگوید که شماری از نمایندهگان بهخاطر منافع شخصیشان نمیخواهند که این فرمان رأی تأیید بگیرد.
به گفتۀ او، برخی از نمایندهگان که میدانند اگر دوباره انتخابات برگزار شود، موفق به گرفتن رأی مردم نخواهند شد، سعی میکنند مانع برگزاری انتخابات شوند.
اما عبدالستار خواصی، عضو دیگر مجلس نمایندهگان میگوید که حکومت ارادهیی برای برگزاری انتخابات پارلمانی ندارد. به گفتۀ او، اگر حکومت قصد داشت انتخابات را برگزار کند، با ساختار کنونی و بدون اصلاحات در کمیسیونهای انتخاباتی، این کار را میکرد.
سرانجام عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس در پایان نشست اعلام کرد که کمیسیون مشترک مجلس فرمان تقنینی رییس جمهور را بیشتر مورد بحث قرار دهد و پس از آن تصمیم گرفته شود.
اصلاح سیستم انتخاباتی یکی از مادههای مهم توافقنامۀ سیاسی امضاشده میان غنی و عبدالله است؛ اما با گذشت بیش از یکونیم سال از عمر سیاسی حکومت وحدت ملی، این مورد مهم هنوز هم در هالهیی از ابهام قرار دارد.