حنیف اتمر، نامزد ریاست جمهوری میگوید که در فاصلۀ پایان دورۀ حکومت وحدت ملی و زمان برگزاری انتخابات یک حکومت سرپرست باید به میان بیاید. آقای اتمر میگوید که حکومت کنونی صلاحیت رهبری انتخابات را از دست داده است.
رهبر تیم صلح و اعتدال حکومت را به تکروی و استفاده از امکانات دولتی به نفع تیم محمداشرف غنی متهم میکند. آقای اتمر در یک نشست خبری امروز میگوید که رئیس جمهور، رئیس و کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی را هدفمندانه برکنار کرده و در این مورد با هیچ یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری مشوره نشده است. او هشدار میدهد که این عملکرد حکومت پیامدهای جدی و قانونییی را به دنبال خواهد داشت.
حنیف اتمر میگوید که برکناری رئیس و کمیشنران کمیسیونهای انتخاباتی خلاف قانون است و حکومت باید از این گونه عملکردها دست بردارد. آقای اتمر حکومت را عامل بخشی از تقلب در انتخابات مجلس نمایندگان میداند و میگوید، مقامهای کمیسیونهای انتخاباتی که برکنار شدهاند، «اسناد و مدارکی مبنی بر دخالت حکومت در انتخابات داشتهاند.»
او با اشاره به عدم کارکرد درست دستگاههای انگشتنگاری/بایومتریک میگوید که حکومت این دستگاهها را تهیه کرد، اما هرگز مسئولیت مشکلات برخاسته از این دستگاهها را بر دوش نگرفت. این نامزد ریاست جمهور میگوید که حکومت قانون را با روش «سیاسی و غیرعادلانه» به پیش میبرد و این گونه رویکرد، بر روند انتخابات لطمه میزند.
به گفتۀ اتمر، کمیسیونی برای نظارت بر عملکردهای حکومت به زودی از سوی این تیم ایجاد میشود؛ او علت ایجاد این کمیسیون را تصفیۀ ادارات دولتی از اعضای این تیم توسط حکومت میخواند. حنیف اتمر میگوید که رئیس جمهور با استفاده از صلاحیتهای خود، اعضای تیم صلح و اعتدال را که در ساختار حکومت قرار دارند، حذف میکند.
توافق بر خروج کامل نیروهای خارجی؛ مسکو میزبان «تیم اتمر با طالبان» بود
دفاع از میراثهای همهگانی؛ اتمر به مسکو میرود
به گفتۀ او، حکومت اخیراً دوازده تن از شخصیتهای سیاسی و اداری نظام را به اتهام بودن با تیم صلح و اعتدال برکنار کرده است. او از محمد محقق، به عنوان نمونهیی از این شخصیتها یاد میکند. اتمر خاطرنشان میکند که مدارکی مبنی بر برکناری معاون دوم ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی در دست دارند.
حنیف اتمر انتقاد میکند که چرا باید تنها محمد محقق به اتهام عضویت در یک تکت انتخاباتی از مقامش عزل شود، وقتی شمار دیگری نیز در حکومت، تکتهای مشخص خود را دارند.
رهبر تیم صلح و اعتدال تأکید میکند که با توجه به عملکردهای حکومت، اعتماد مردم از بین رفته و همه معتقد شدهاند که حکومت توان رهبری انتخابات را ندارد. او خواهان برگزاری یک نشست بزرگ برای گفتوگوی روی مواردی از جمله انتخابات و صلح است.
حنیف اتمر میگوید که برای تأمین اصلاحات، این تیم بستهیی اصلاحی را به حکومت سپرده است. به گفتۀ او، اکثریت مطلق نامزدان ریاست جمهوری به این موافقت رسیدهاند که یک طرزالعمل اخلاقی برای جلوگیری از سوءاستفاده از امکانات دولتی در انتخابات باید در فرمانی از سوی رئیس جمهور عملی شود.
آقای اتمر همچنان میافزاید که قرار است با همکاری دیگر نامزدان ریاست جمهوری، آمادهگی قانونی برای به پایانرسیدن زمان حکومت وحدت ملی روی دست گیرند.
شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور در این مورد اما میگوید که تمام گامهای انجامشده از سوی رئیس جمهور در مطابقت با قانون است. او در پیوند برکناری شماری از کارمندان و مقامها میگوید که «شخصیتهای محترم به جای اتهامهای واهی بهتراست ثبوت ارائه فرمایند.»
رئیس جمهور غنی در آخرین مورد محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی را از سمتش برکنار کرد. صدور این فرمان با واکنشهای تندی روبهرو شد و ریاست اجرایی نیز عزل آقای محقق را خارج از صلاحیت حکومت خواند و اعلام کرد که محمد محقق تا پایان زمان حکومت وحدت ملی در سمتش باقی خواهد ماند.