آگاهان: طالبان در صدد تثبیت توانایی‌شان به حکومت هستند

به دنبال سه رویداد خونین روز جمعه در کابل، شماری از آگاهان بدین باورند که طالبان با راه‌اندازی این حمله‌ها می‌خواهند توانایی‌شان را برای حکومت افغانستان ثابت کنند.

در سه رویداد جداگانۀ انتحاری و انفجاری در شاه شهید، اکادمی پولیس و پایگاه نظامیان خارجی در کابل، ده‌ها تن کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند.

این سه رویداد وحشت زیادی در میان باشنده‌های کابل خلق کرده و انتقاد آن‌ها را نسبت به حکومت و نهادهای امنیتی برانگیخته است.

با این حال، آگاهان امور نظامی و سیاسی بدین باورند که ملا اخترمحمد منصور، رهبر جدید طالبان با راه‌اندازی این‌گونه حمله‌ها، در پی یک سلسه اهداف مشخص است.

جنرال عتیق‌الله امرخیل، آگاه امور نظامی می‌گوید که طالبان با این حمله‌های‌شان می‌خواهند ثابت کنند که اگر در میان‌شان اختلاف هم داشته باشد، می‌توانند حمله کنند و خواست‌های‌شان را در مذاکرات صلح بر طرف مقابل‌ بقبولانند.

آقای امرخیل می‌افزاید، زمانی که طالبان رهبر جدیدشان را انتخاب کردند، او گفت که صلح نمی‌خواهد و به جنگ قوت می‌دهد؛ این کار را کرد و به جنگ دوام داد.

اما جاوید کوهستانی، آگاه سیاسی و نظامی به این باور است که طالبان با راه‌اندازی این حمله‌ها، در پی دست‌یابی به دو هدف هستند.

به گفتۀ او، هدف نخست این حمله‌ها این است که توجه رسانه‌ها و حکومت افغانستان را از مرگ ملا عمر در پاکستان و دست‌کاری‌های سازمان استخبارات این کشور (آی‌اس‌آی) در درون گروه طالبان، به طرف دیگری سوق دهد.

به باور او، هدف دوم طالبان از راه‌اندازی این حمله‌های بزرگ در کابل، منحرف کردن اذهان عامه از مرگ ملا عمر و اختلاف‌های درونی آن‌ها است. او می‌افزاید که طالبان این‌گونه حمله‌ها را راه می‌اندازند تا مردم افغانستان مصروف مسایل داخلی خود شوند.

این در حالی است که شماری از خبرنگاران، نویسنده‌گان و آگاهان پاکستانی روز پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با سلام وطندار گفتند که ملا منصور اکنون به عنوان رهبر جدید طالبان انتخاب شده و می‌خواهد آرامش نسبی حاکم بر افغانستان را از بین ببرد.

به گفتۀ آن‌ها، منصور می‌خواهد در دوماه آینده از طریق انتحار، انفجار و حمله‌های مسلحانه، قدرتش را به حکومت افغانستان ثابت کند.

آن‌ها افزودند که طالبان در سال 2016 دوباره با رهبر جدیدشان بر سر میز مذاکره حاضر خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام