آگاهان: در جنگ کندز روسیه و ایران دست دارند

شماری از آگاهان نظامی می‌گویند، روسیه و ایران برای جلوگیری از نفوذ داعش طالبان را در ولایت‌های شمالی به ویژه کندز حمایت می‌کنند. به باور این آگاهان، جنگ کندز از ادارۀ حکومت خارج شده است و از سوی عوامل بیرونی مدیریت می‌شود.

کابل‌خان تدبیر، آگاه نظامی می‌گوید، جنگ کندز عوامل داخلی و خارجی دارد و این ولایت دروازۀ مهمی برای روسیه است. به گفتۀ آقای تدبیر، جنگ کندز نقطۀ فشار روسیه بر آمریکا است و ادامۀ جنگ در شمال کشور رابطۀ مستقیمی با جنگ حلب در سوریه دارد. روابط میان روسیه و آمریکا به دلیل اختلاف‌نظرها روی جنگ سوریه این روزها پرتنش‌تر از قبل شده است. روسیه در این جنگ از رژیم اسد پشتیبانی می‌کند، اما آمریکا از شورشیان مخالف او.

آقای تدبیر می‌گوید که روسیه و ایران نه تنها در کندز بلکه در سراسر افغانستان با طالبان رابطه دارند؛ با این گروه همکاری اکمالاتی کرده و شیوۀ استفاده از تجهیزات جدید را به آنان آموزش می‌دهند.

او می‌افزاید، کندز به میدان زورآزمایی افراد مسلح غیرمسؤول نیز مبدل شده است که به خاطر منافع شخصی‌شان می‌خواهند جنگ در این ولایت ادامه یابد.

جاوید غفور، آگاه سیاسی هم به این باور است که در جنگ کنونی نقش ایرانی‌ها و روس‌ها را نمی‌شود رد کرد؛ چون استفادۀ طالبان از جنگ‌افزارهای پیشرفته و مقاومت سرسختانۀ این گروه در برابر نیروهای امنیتی نشان می‌دهد که عوامل قدرتمند خارجی از طالبان در این جنگ حمایت می‌کنند.

سمیع دره‌یی، فعال مدنی می‌گوید که دولت توان کنترل جنگ در کندز و سایر ولایت‌های شمالی را ندارد و جنگ کنونی در واقع از سوی عوامل بیرونی پیش برده می‌شود.

اما دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع می‌گوید، در جنگ علیه دولت هراس‌افگنان چچنی، اوزبیک، اویغور و پنجابی حضور دارند؛ اما در مورد دخالت ایرانی‌ها و روس‌ها در این جنگ و توزیع سلاح از سوی آن‌ها به طالبان معلومات ندارد.

به گفتۀ او، این که نزد طالبان یا هر گروه تروریستی دیگر سلاح کلاشنیکوف یافت می‌شود، به این معنا نیست که آنرا حتماً روس‌ها یا ایرانی‌ها داده اند.

یک هفته از ورود طالبان به شهر کندز و درگیری آنان با نیروهای امنیتی در سطح شهر میگذرد که در کنار زیانهای جانی و مالی، هزاران تن را آواره کرده است؛ اما نیروهای امنیتی با تمام امکانات نظامی نتوانسته اند طالبان را به گونۀ کامل از شهر بیرون کنند. در عین حال، در ولایتهای هلمند و فراه و شماری از مناطق دیگر نیز جنگ و درگیری شدت یافته است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام