آگاهان: تنش‌های عبدالله و غنی به فروپاشی نظام می‌انجامد

گفته‌های رییس اجرایی حکومت وحدت ملی پنج‌شنبۀ هفتۀ گذشته آن‌قدر غیرمترقبه بود که بلافاصله سرزبان‌ها شد و سوژۀ خبری بیشتر خبرگزاری‌ها گشت. اکنون شماری از آگاهان به این باورند که اگر اختلاف‌ها میان رهبران به زودی حل نشود: «حکومت از هم می‌پاشد.»

رییس اجرایی در مراسم بزرگداشت از روز جهانی جوانان در کابل با انتقاد بی‌سابقه از رییس جمهور غنی گفت، کسی که حوصلۀ بحث و مجادله را نداشته باشد، شایسته‌گی ریاست جمهوری را هم ندارد. ارگ ریاست جمهوری نیز در واکنش به اظهارات رییس اجرایی گفت که سخنان آقای عبدالله به دور از موازین و روحیۀ دولت‌داری بوده است.

جاوید کوهستانی، آگاه مسایل سیاسی به سلام‌وطندار می‌گوید، اخیراً ریاست جمهوری افغانستان دست به دامن هر وسیله‌یی شده تا رییس اجرایی حکومت را در میان هوادارانش منزوی کند.

به گفتۀ آقای کوهستانی، تقرری و برکناری‌های یک‌طرفۀ رییس جمهور سبب شده تا متحدان رییس اجرایی با آوردن فشار، او را مجبور به پافشاری روی تطبیق مواد تفاهم‌نامۀ تشکیل حکومت وحدت ملی کنند و در صورت سرباززدن ریاست جمهوری از تطبیق آن، عبدالله از حکومت کنار برود.

آقای کوهستانی می‌گوید، در صورتی که این اختلاف‌ها هم‌اکنون حل نشوند، نارضایتی آنانی که خواستار تطبیق پروژۀ 500 کیلوولت ترکمنستان از مسیر بامیان بودند از یک طرف و نارضایتی عبدالرشید دوستم، معاون نخست رییس جمهور از جانب دیگر، سبب قطع کمک‌های جهانی به افغانستان شده و کشور را به بحران می‌کشاند.

کابل‌خان تدبیر، یکی دیگر از آگاهان سیاسی به سلام‌وطندار می‌گوید که رییس جمهور و رییس اجرایی سهمی در نابسامانی‌های اخیر ندارند بلکه این مشکلات برخاسته از مداخلۀ افراد فرصت‌طلبی‌ست که دوروبر غنی و عبدالله جمع شده اند.

آقای تدبیر از فرد مشخصی نام نمی‌برد، اما می‌گوید که این افراد در زمان کارزارهای انتخاباتی برای خود دم‌ودستگاهی نزد رییس اجرایی و رییس جمهور دست‌وپا کردند.

تنش‌های اخیر در حالی رخ داده است که هم‌اکنون عملاً چندین ولایت افغانستان در نبرد به سر می‌برد. شماری از شهروندان تیره‌گی روابط دو قطب قدرت در کشور را «نگران‌کننده و به زیان کشور» می‌دانند. آنان از رهبران می‌خواهند تا هرچه زودتر بر این تنش‌ها نقطۀ پایان بگذازند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام