آگاهان: تفاهم‌نامۀ استخباراتی با پاکستان خلاف منافع ملی است

شماری از آگاهان با ابراز نگرانی از امضای تفاهم‌نامۀ اطلاعات استخباراتی با سازمان استخبارات نظامی پاکستان، امضای این تفاهم‌نامه را خیانت به منافع ملی افغانستان می‌دانند.

ریاست امنیت ملی افغانستان سه روز پیش تفاهم‌نامه‌یی را برای تبادل اطلاعات استخباراتی با سازمان استخبارات نظامی پاکستان امضا کرد. این تفاهم‌نامه از سوی معاون اول ریاست امنیت ملی افغانستان با جانب پاکستان امضا شده است.

در این تفاهم‌نامه آمده است که سازمان استخبارات نظامی پاکستان مأموران امنیت ملی افغانستان را آموزش و تجهیز خواهد کرد. هم‌چنان بر بنیاد این تفاهم‌نامه، دو نهاد استخباراتی به صورت مشترک با سازمانهای استخباراتی «دشمن» مبارزه خواهند کرد.

اجمل عابدی، سخن‌گوی ریاست جمهوری می‌گوید که امضای «تفاهم‌نامۀ اطلاعات استخباراتی» میان این دو کشور، چیز تازه‌یی نیست و این دو نهاد پیش از این نیز همکاری‌هایی با هم داشته اند. به گفتۀ عابدی، تمرکز این تفاهم‌نامه بیشتر بر روی «مبارزۀ مشترک هر دو کشور علیه تروریسم است».

سخن‌گوی رییس جمهور به طلوع‌نیوز گفته است: «افغانستان اکنون یک سیاست متحرک دارد و هر دو کشور، یعنی افغانستان و پاکستان، این را درک کرده اند که باید به گونۀ مشترک در برابر تروریسم مبارزه کنند؛ زیرا هر دو کشور از تهدیدهای مشترک امنیتی رنج می‌برند».

اما عتیق‌الله امرخیل، آگاه نظامی دربارۀ امضای این تفاهم‌نامه می‌گوید که «خیانتی» از این مهم‌تر در افغانستان نیست.

او با ابزار نگرانی از امضای این تفاهم‌نامه بین افغانستان و پاکستان به سلام‌وطندار گفت که هیچ کشوری در هیچ شرایطی دست به امضای چنین تفاهم‌نامه‌یی نمی‌زند و امضای این تفاهم‌نامه در حقیقت تقدیم‌کردن اطلاعات استخباراتی افغانستان به پاکستان است.

این آگاه امور نظامی می‌گوید که تمام معلومات سری یک کشور در دست استخبارات آن است و امضای این تفاهم‌نامه به این معناست که «وطن را دست‌بسته» به پاکستان تسلیم کرده باشیم.

امرخیل می‌افزاید که وقتی معلومات استخباراتی یک کشور در اختیار کشوری دیگر قرار می‌گیرد، به معنای نقض «استقلال و آزادی» آن کشور از سوی کشور دیگر است.

از سوی دیگر، نماینده‌گان مجلس نیز امروز (دوشنبه) در نشست عمومی مجلس از امضای تفاهم‌نامۀ استخباراتی با پاکستان به شدت انتقاد کردند و آن را خلاف منافع ملی افغانستان خواندند.

ظاهر قدیر، معاون اول مجلس گفت که مشاور امنیت ملی و مسؤولان امنیت ملی برای پاسخ‌دادن در این باره به مجلس فراخوانده شوند.

مولوی عبدالرحمان رحمانی، یکی از نماینده‌گان مجلس نیز می‌گوید که امضای این تفاهم‌نامه، تقدیم‌کردن دودستۀ افغانستان به پاکستان است.

هم‌چنان کابل خان تدبیر، آگاه دیگر نظامی بدین باور است که امضای این تفاهم‌نامه خلاف منافع ملی افغانستان است و می‌گوید که این تفاهم‌نامه به این معناست که افغانستان بخشی از قلمرو پاکستان است.

آقای تدبیر می‌افزاید که با توجه به این‌که افغانستان اکنون هم از آی‌اس‌آی آسیب‌پذیر است، امضای این تفاهم‌نامه نقش این سازمان را در افغانستان تقویت کرده و آسیب‌های جدی‌یی به کشور وارد می‌کند.

پاکستان پیش از این نیز بارها وعده‌ها و تفاهم‌هایی با حکومت افغانستان داشته، ولی هیچ‌گاه به این وعده‌ها و تفاهم‌نامه‌ها عمل نکرده است.

حکومت حامد کرزی، رییس جمهوری پیشین افغانستان همواره سازمان استخباراتی پاکستان را متهم به حمایت از تروریستان در قلمرو افغانستان می‌کرد؛ اتهامی که پاکستان آن را رد می‌کند.

اما با روی کار آمدن حکومت وحدت ملی، رییس جمهور غنی تلاش زیادی برای گسترش روابط حکومتش با پاکستان کرد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام