آگاهان: تصمیم تازۀ اوباما روحیۀ نیروهای امنیتی را بالا می‌برد

آگاهان امور سیاسی با استقبال از تصمیم تازۀ باراک اوباما، رییس جمهور ایالات متحدۀ آمریکا می‌گویند که اجرای هر گونه عملیات نظامی باید با نیروهای امنیتی افغانستان همآهنگ باشد.

به گزارش رویترز، اوباما در تصمیم‌گیری تازه‌اش به نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان اجازه داده است که در جنگ علیه طالبان همکاری بیشتری با نیروهای امنیتی کشور داشته باشند. استفادۀ گسترده‌تر از نیروی هوایی در جریان عملیات‌ها نیز شامل این تصمیم است.

برخی از آگاهان سیاسی در حالی که از این تصمیم اوباما پشتیبانی می‌کنند، نگران اند که اگر عملیات‌های نیروهای آمریکایی در همآهنگی با نیروهای امنیتی افغانستان صورت نگیرد، احتمال افزایش تلفات ملکی زیاد است.

کابل‌خان تدبیر، آگاه سیاسی می‌گوید که اگر آمریکایی‌ها در همآهنگی با نیروهای امنیتی کشور دست به عملیات بزنند، مؤثریت بیشتری خواهد داشت. به گفتۀ او، تصمیم تازۀ اوباما سبب بلندرفتن روحیۀ نیروهای امنیتی می‌شود و پیام روشنی برای آن‌عده از طالبانی می‌فرستد که حاضر به گفت‌وگو با دولت نیستند.   

اما عتیق‌الله امرخیل، آگاه سیاسی می‌گوید که در 14 سال گذشته آمریکایی تمام امکانات را برای نابودی طالبان در اختیار داشتند، اما تلاش جدی‌یی در این زمینه نکردند؛ حالا که تصمیم گرفته اند در برابر این گروه قاطع‌تر عمل کنند، حتماً برنامۀ ویژه‌یی دارند و یا هم تلاش می‌کنند شکست‌های‌شان را پنهان کنند.

به باور او، گذشت زمان نشان می‌دهد که تصمیم تازۀ اوباما در حد شعار است یا فراتر از آن. امرخیل هم می‌پذیرد که این تصمیم بر روحیۀ نیروهای امنیتی اثر مثبت دارد.

دولت وزیری، سخن‌گوی وزارت دفاع نیز با استقبال از این تصمیم دولت آمریکا، وجود همآهنگی میان نیروهای امنیتی و آمریکایی‌ها را یکی از راه‌های جلوگیری از تلفات ملکی می‌داند.

وزیری می‌افزاید که جنگ کنونی از سوی افغانستان راه‌اندازی نشده و از بیرون تغذیه می‌شود. او تأکید می‌کند که لانه‌های تروریسم در بیرون از مرزهای کشور باید از میان برده شود.

برپایۀ تصمیم‌گیری پیشین باراک اوباما، شمار نیروهای آمریکایی در سال 2017 میلادی از 9800 سرباز به 5500 تن کاهش خواهد یافت؛ اما اخیراً شماری از فرماندهان بلندپایۀ آمریکایی از باراک اوباما خواسته اند که در این تصمیم بازنگری کند. گفته می‌شود که تصمیم تازۀ اوباما مطابق به این درخواست فرماندهان جنگ گرفته شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام