موسسۀ گروه ماینپاکی دنمارک یا Danish demining group (DDG) برای اولینبار در سطح کشور، برای گروهی از زنان ولایت بامیان دورۀ آموزشی مینپاکی برگزار کرده است.
مسؤولان این موسسه میگویند، این دورهٔ آموزشی ویژهٔ زنان است که در 15 ماه می امسال (2018 ) آغاز شده و تا 10 ماه جون ادامه دارد.
به گفتهٔ آنان 15 بانو در این برنامه راه یافتهاند که در دو بخش نظری و عملی، دربارهٔ گونههای مختلف مین و شیوۀ خنثاکردن آنها آموزش می بینند.
یاسوهیرو آی چیشی مشاور فنی موسسهٔ DDG در این مورد به سلاموطندار میگوید، این موسسه با همکاری موسسۀ DRC این برنامه را راهاندازی کردهاند. به گفتۀ او هدف این برنامه از یکسو ایجاد شغل برای بانوان است و از سوی دیگر عاریکردن محیط از وجود مواد انفجاریست.
آی چیشی میافزاید، موسسهٔ DDG در پایان این دورۀ آموزشی، دیگر ولایتهای کشور را نیز مورد بررسی قرار میدهد و اگر امکانات و ظرفیتهای فرهنگی ایجاب کرد، برنامۀ آموزش مینپاکی برای زنان دیگر ولایتها نیز برگزار خواهد شد.
شماری از بانوان راهیافته به این برنامه میگویند، اکثر زنان در مورد گونههای مختلف مینهای انفجار ناشده آگاهی کافی ندارند که این امرسبب شده است زنان و کودکان زیادی قربانی مینهای انفجار ناشده شوند.
نیکبخت حسنی یکی از راهیافتهگان به این برنامه به سلاموطندار میگوید، در این دورۀ آموزشی موضوعات زیادی در مورد مینها آموخته است.
او میافزاید، حاضر است با سپری نمودن این دوره آموزشی در بامیان و ولایتهای دیگر برود و در بخش مینپاکی فعالیت کند.
نجیبه قاسمی یکی دیگری از بانوانی که در این برنامه مصروف آموزش است میگوید، در ابتدا مین و تعریف آن برای او ترسناک بوده است؛ اما اکنون او میتواند مینهای انفجار ناشده را با استفاده از شیوههایی که یاد گرفته است، خنثا کند.
افغانستان از جمله کشورهایی است که در سه دهه جنگ با شوروی، تنظیمهای داخلی و طالبان بیشترین مینهای انفجار ناشده را در خود جا داده است.
مسؤولان موسسهٔ DDG که از سال 1999 به این سو در ولایتهای مختلف کشور برنامههای مینپاکی و آگاهیدهی از خطرات مین را پیش می برند، میگویند، آمار دقیقی از میزان مینهای فرش شده در کشور وجود ندارد و این آمار همواره در حال تغییر است.