در پی آزمایشهای هستهیی و برنامههای موشکی کوریای شمالی، ایالات متحده آمریکا تصمیم دارد تا سیستم دفاعی فوق پیشرفتۀ موشکی تاد (THAAD) را برای جلوگیری از فعالیتهای احتمالی این کشور در کوریای جنوبی مستقر کند.
اخیراً کوریای شمالی و جنوبی واکنشهای تندی علیه هم داشته اند. در تازهترین مورد، کوریای جنوبی آب و برق تنها پارک صنعتی مشترک میان دو کوریا را قطع کرده و کوریای شمالی نیز در پاسخ به این عمل، کارگران کوریای جنوبی را اخراج و اموال آنان را ضبط کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، هواپیماهای حامل این سامانۀ موشکی جمعهشب ایالت تگزاس آمریکا را به مقصد میدانهوایی اوسان کوریای جنوبی ترک کردند.
این سامانهها با استفاده از فناوریهای پیشرفته، موشکهای مجهز به کلاهکهای هستهیی را پیش از انفجار، منفعل میسازند.
انتقال این سامانۀ فوق پیشرفتۀ جنگی به کوریای جنوبی، خشم شماری از کشورهای خاور دور به ویژه چین و روسیه را برانگیخته است. وانگ یی، وزیر امور خارجۀ چین در بیانیهیی از مخالفت چین با انتقال این گونه سلاحهای «حساسیتبرانگیز» و پیشرفته خبر داد و یک بار دیگر بر موضع قبلی کشورش که گفتوگو با کوریای شمالی است، تأکید کرد.
با این حال یکی از مقامهای کوریای جنوبی که نخواست نامش فاش شود میگوید، این سامانه فقط برای دفع حملههای احتمالی کوریای شمالی مستقر شده و از آن برای هیچ نیت دیگری که سبب بیثباتی در منطقه شود، استفاده نخواهد شد.
جنرال توماس وندال، یکی از فرماندهان ارشد آمریکایی نیز با ابراز حمایت از انتقال این سامانۀ موشکی گفته است که این گونه رزمایشها به آنها اطمینان آمادهگی در برابر خطرات احتمالی کوریای شمالی را میدهد.
این آمادهگیها در حالی گرفته میشوند که چند ماه پیش، کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی به ارتش این کشور دستور داد تا در مناطق مرزی با کوریای جنوبی حالت آمادهباش اختیار کنند.