آغاز به کار نخستین کارخانۀ صنایع دستی زنان در غور

صنایع‌دستی یکی از هنرهای‌ست که بانوان کشور درکنار کارهای خانه به آن بلدیت دارند و تلاش می‌کنند تا از این طریق در اقتصاد خانه و زنده‌ نگهداشتن این صنعت سهیم باشند.

اما در واپسین سال‌ها نبود بازار مناسب، سنت‌های ناپسند در کشور سبب شده است که زنان از این صنعت دور مانده و خانه‌نشین شوند.

ولایت غور نیز یکی از ولایت‌های‌ست که افکار ضد زنان و ممانعت برای حضورشان در جامعه وجود دارد، اما به تازه‌گی یک کارخانۀ تولید صنایع‌دستی برای زنان در این ولایت آغاز به‌ کار کرده تا بتواند زمنیۀ کار را برای بانوان غوری فراهم سازد.

اسماعیل رسا، مسؤول این کارخانه در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار هدف از ساخت این کارخانه را رشد صنایع قالین‌بافی و دیگر صنایع‌دستی در کشور عنوان می‌کند و می‌گوید، آنان با ساخت این کارخانه برای 150 بانو زمنیۀ کار را فراهم کرده‌اند.

به گفتۀ آقای رسا، آنان تلاش دارند تا چند ماه آینده برای بیش از 500 تن دیگر نیز زمنیه کار را فراهم سازند.

بانوان کارگر این کارخانه که به کارهای تولید فرآورده‌های‌دستی مشغول اند می‌گویند که اکنون کار آنان رونق گرفته است.

فرزانه مدیر عمومی این کارخانه می‌گوید که صنایع تولیدی‌شان شامل مهره‌دوزی، خامک‌دوزی، شال و غیره می‌شود که در این اواخر بازار خوبی داشتند.

بی‌بی هوا، یک‌تن از کارگران این کارخانه می‌گوید که پیش از ساخت این کارخانه در خانه‌های‌شان بیکار بودند و حال زنان از درآمد صنایع‌دستی‌ خانواده‌های‌شان را کمک مالی می‌کنند.

معصومه انوری، رییس امور زنان غور ایجاد کارخانۀ تولید صنایع دستی را در این ولایت گامی برای کاریابی زنان عنوان می‌کند. او می‌گوید، پیش از این نیز تلاش‌ها برای رشد تولید صنایع‌دستی در غور وجود داشت، اما نتیجۀ خوبی درپی نداشته است.

پیش از این بانوان هنرپیشه در غور از نبود بازار برای فروش صنایع‌دستی‌شان شکایت داشتند و از حکومت خواهان ایجاد بازار مشخصی برای فروش تولیدات‌شان شده بودند.

 

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام