دانش
رونمایی «بررسی بکارت زنان و پیامدهای آن از نظر فقه، حقوق و طب»
در آستانۀ 25ام نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان امروز از کتاب «بررسی دوشیزگی (بکارت) و پیامدهای آن از منظر فقه، حقوق و طب» رونمایی شد؛ این کتاب توسط محمداشرف بختیاری، استاد دانشگاه و پژوهشگر فورینزیک نوشته شده است.
نویسندۀ این کتاب میگویند، در اوایل آغاز کار نوشتن این کتاب با مشکلاتی روبهرو شده بود، اما با تحمل این مشکل بالاخره توانست آن را به چاپ برساند؛ او در کنار تألیف این کتاب از سال 1394 تا کنون گروهی را به هدف آگاهیدهی در مورد بکارت رهبری میکند. این گروه 25 عضو دارد.
آقای بختیاری میگوید که فعالیتهای آنان سبب شده تا به شمول وزیر صحت کشور، دادستانی کل و دادگاه عالی با ارسال نامههایی از مراکز صحی خواستهاند تا مانع آزمایش بکارت دخترخانمها شوند.
عبدالقدیر قدیر، رئیس عمومی پالیسی و پلان وزارت صحت در مراسم رونمایی این کتاب میگوید، پردۀ بکارت از زمان رشد جنین تا دورهۀ بلوغ زنان به انواع مختلف رشد میکند و در شماری از زنان اما امکان دارد قابل دید نباشد. عوامل دیگری چون جستوخیز، فعالیتهای سخت و دوچرخهسواری سبب از بینرفتن این پرده میشود و در بعضی وارد هستند زنانی که کلاً پردۀ بکارت ندارند.
آزمایش بکارت دختران متهم به زنا یا در مواردی فرار از منزل بخشی از تحقیقات جنایی است که نتایج آن در احکام قضایی پروندههای جنایی مهم دانسته میشود. یک نهاد غیردولتی حمایت از زنان در افغانستان در سال گذشته میلادی بیشتر از چهل مورد آزمایش اجباری بکارت را ثبت کرده است.