دانش
نرم افزار و سیستم آنلاین مصئونیت خبرنگاران راهاندازی شد
شرکت خصوصی دَرَک که در بخش نرم افزار و دستگاههای ردیابی در کشور فعالیت میکند، نرم افزار جدیدی برای مصئونیت خبرنگاران راهاندازی کرده است.
مسئولان این شرکت میگویند، این نرم افزار در گوشیهای اندروید و آیفون قابل نصب است و برای شناسایی موقعیت خبرنگار لازم است که نرم افزار حداقل هر دو هفته یکبار بروزرسانی شود.
آغاملوک سهار، رئیس شرکت درک میگوید که این نرم افزار از دو بخش تشکیل یافته که یکی برای اداره و دیگری مربوط خبرنگار میشود.
این نرم افزار تنها در صورتی قادر به ردیابی موقعیت خبرنگار است که به اینترنت وصل باشد. در صورتی که خبرنگار نخواهد موقعیتاش فاش شود، میتواند اتصالاش را به اینترنت قطع کند یا از حساب کاربریاش خارج شود.
مسئولان این شرکت میگویند، اگر خبرنگاری به موبایل هوشمند یا اینترنت دسترسی نداشته باشد، دستگاههای جداگانهای به وی داده خواهد شد.
برخی از خبرنگاران از راهاندازی چنین نرم افزاری استقبال میکنند و میگویند، با این نرم افزار احساس امنیت بیشتری خواهند داشت.
یلدا درویشی و توفیق صدیقی دو تن از خبرنگاران میگویند که این نرم افزار سبب میشود تا انسجام و هماهنگی میان خبرنگاران، ادارات، نهادهای حامی خبرنگاران و نهادهای امنیتی بیشتر شود.
در همین زمینه:
-
خشونت علیه خبرنگاران نسبت به شش ماه سال قبل 22 درصد افزایش یافته است
-
حملۀ انتحاری ششدرک و بیم خبرنگاران از پوشش خبری چنین رویدادها
-
افغانستان؛ خطرناکترین کشور برای خبرنگاران
-
به امنیت جانی خبرنگاران هیچ توجهی نمیشود
-
افزایش 51 درصدی خشونت علیه خبرنگاران
به گفتۀ آنها این نرم افزار در هنگام خطر یا انفجار میتواند موقعیت خبرنگار را به خانواده یا اداره نشان دهد.
چندی پیش دفتر نی اعلان کرد که از سال 2015 تا 2018 میلادی، 53 خبرنگار و کارمند رسانهیی در افغانستان کشته شدهاند.
کشتهشدن 9 خبرنگار در انفجاری در شش درک، یکی از مرگبارترین رویدادها برای خبرنگاران بود.